Még több Ethereum Asic miner került a piacra

spot_img

Korábban már beszámoltunk arról(1,2) hogy a hagyományos Ethereum bányászgépeknél sokkal gyorsabb ASIC minerek váltak elérhetővé április elején. A Bitmain hírlevelére feliratokozókat a napokban értesítették arról, hogy hamarosan érkezik az E3 második szállítmánya, mely  az elsővel szemben már nem 800 hanem 1800 dollárért lesz kapható.

Az ASIC bányászok megjelenése heves vitákat váltott ki az Ethereum közösségen belül. Felmerült annak a lehetősége is, hogy egy hard forkkal tegyék lehetetlenné a hardverek használatát, de ez ellen az Ethereum egyik alapítója Vitalik Buterin is felszólalt:

Felkészíteni minden résztvevőt (node-okat, tárcákat és a teljes infrastruktúrát) nagy mértékben lassítaná a fejlődést és elterelné a figyelmet a fontosabb dolgokról. A legrosszabb ami történhet, hogy egy időre a Bitmain irányítása alá kerül az Ethereum hálózat jelentős része.

Bár Buterin nem sietné el a bányászatot ellehetetlenítő Casper fork bevezetését, de szerinte a Bitmain bányászgépeinek megjelenése felgyorsíthatja a folyamatot.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img