Lezárult a Pantos (Bitpanda) ICO

spot_img

Tegnap lezárult az osztrák Bitpanda kriptopénz vásárló és eladó oldal által életre hívott Pantos projekt ICO-ja. A bejegyzésben gyorsan újra összefoglaljuk a Pantos lényegét és átvesszük a csapat bejelentését a továbbiakról

A Pantos projekt

Egy olyan, blokkláncok közötti tokent (PAN) fejlesztenek, mely láncok közötti értékküldésre használható, tökéletes árfolyamkülönbség-lefölöző eszköz lesz, és mérhető vele az egyes blockchainek egymáshoz viszonyított dominanciája. Partnereik között tudhatják a Lisk, Waves, Komodo, NEM projekteket, a lista pedig várhatóan bővülni fog.

whitepaperben látható, hogy az első időszakban a “cross-chain” váltást egyszerűen a Bitpanda centralizált felületén fogják végezni a PAN tokenek segítségével. Menet közben a bécsi TU Wien műszaki egyetemmel közösen fejlesztik ki először a megvalósíthatósági tanulmányt, aztán a Token Atomic Swap Technologies (TAST) technológiát, mely a valódi, több blokkláncon is futó, mindegyiken azonos árú és így arbitrázsra, valamint az egyes blokkláncok dominanciájának vizsgálatára alkalmas, végleges PAN tokent adja.

Hogyan tovább az ICO után

Az ICO-ban 7821-en vettek részt, az ingyenes Airdropot 30.000 felhasználó kérte el. A szerkesztőségben ennél nagyobb érdeklődésre számítottunk, azonban az, hogy 1500 helyett “csak” 616 BTC gyűlt össze, egyúttal azt is jelenti, hogy a befektetők több, mint dupla annyi Pantos tokenben részesültek, mintha a gyűjtés elérte volna maximumot.

Az első lépések: szétosztották a PAN tokeneket a Bitpandán található Pantos walletbe, mindenkinek az egyéni kontribúciója függvényében. Az airdropban résztvevők 330 darab ingyen tokent kaptak. A tokenek jelenleg nem mozdíthatók, hivatalos árfolyamuk sincs, a funkcionalitás lefejlesztéséig nagyjából semmit nem lehet velük kezdeni. A mai napon elkezdték összeállítani a Pantos fejlesztőcsapatát a Bitpanda mérnökeinek és a partner cégek, intézmények szakembereiből, és nekiállnak a whitepaperben megfogalmazott TAST technológiának.

A most gyűjtött 616 BTC-t, közel egy és negyed milliárd forintnak megfelelő összeget, a következőkre fogják költeni:

  • A Pantos közösség (partnerek) növelése. A fent említett blokklánc projekteken kívül minél több partnert sikerül bevonzani, annál jobb, hiszen annál nagyobb lesz a PAN token funkcionalitása. A Bitpanda listázni fogja a partner projektek kriptóit is a vásárlási felületen, így közvetlen fiat hozzáférés keletkezik hozzájuk.
  • Megvalósíthatósági tanulmány és centralizált implementáció. Elméletben működik a PAN, centralizált módon fog működni, de hogy a decentralizált vízió megvalósítható-e, a következő hónapokban fog kiderült a mostani fejlesztési pénzek felélése közben.
  • Automatizálás. A megvalóshatóság bizonyítása és a Bitpandás centralizált PAN használat lefejlesztése után arra fókuszálnak, hogy harmadik felek automatikusan használhassák a platform szolgáltatásait botokon keresztül, ezzel utat nyitva az automatizált arbitrázsnak.
  • Decentralizáció. Az utolsó lépés során a PAN tokenek használata blokkláncok közötti váltásra már okosszerződések segítségével fog történni, harmadik fél közbeiktatása nélkül. A fejlesztés során végig open-source kódot és tanulmányokat készítenek, hogy a közösség nyílt szabványként használhassa és fejleszthesse azokat.

Bővebb tájékozódás az alábbi linkeken:

A kriptoakademia.com a magyar közösség felrázására, az aktív felhasználók jutalmazására saját kriptopénzt fejleszt, melyet egy Airdrop és ICO keretében fogunk elindítani a következő hónapokban. Maradj velünk, legyél aktív az oldalon és kövesd a fejleményeket! Izgalmas lesz:

Jutalmazzuk a hűséget

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img