Az EU kötelezi a kripto tőzsdéket ügyfeleik azonosítására

Megosztom

A jövőben törvényben fogják kötelezni a tőzsdei és wallet szolgáltatást nyújtókat, hogy ügyfeleiket személyi okmányaik alapján azonosítsák. A határozatot az EU pénzmosás elleni intézkedéseinek részeként fogadta el az Európai Parlament. A szavazáson 574 igen, 13 nem és 60 tartozkódás született.

A törvénnyel az olyan anonim szolgáltatásokat is szeretnék visszaszorítani, mint például az előre feltöltött telefonkártyákhoz hasonló módon kapható Bitcoin kártyák, de minden olyan céget érinteni fog a döntés, akik kripto és fiat pénzek közötti átváltást lehetővé tevő szolgáltatást nyújtanak.

A törvény indoklásában megemlítették még a 2015-ös és 2016-os párizsi illetve brüsszeli terrortámadásokat, valamint a Panama Papers offshore botrányt is. Az új direktíva 3 nappal azt követően fog életbe lépni, miután hivatalosan is felvezették azt az EU hivatalos jegyzőkönyvébe. Ezt követően a tagállamoknak 18 hónapja lesz arra, hogy az előírások alapján kidolgozzák a saját nemzeti szabályozó rendszerüket.

A kriptopénzek jelenlegi szabályozása korántsem egységes. Az adóztatás országoktól függően pédául 0% és 50% között változhat és van ahol kifejezetten azért legalizálták őket, hogy adóztatható eszközzé váljanak. A hírhez kapcsolódik, hogy alig 1 hete jött létre az Európai Blokklánc szövetség, melynek célja, hogy egységesítse a térség blokklánc stratégiáját.

22 tagállam aláírásával jött létre az Európai Blokklánc Szövetség

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel