Fake news? – Jön az USD-s vásárlás Binance-ra

spot_img

Úgy látszik, nem telhet el hét Binance hír nélkül: a népszerű kriptotőzsde a kriptós média szerint máltai banki partnert keres, amely közreműködésével meg tudják oldalni a közvetlen USD kriptopárok listázását. Előbb-utóbb sikerülni fog nekik, ami egy újabb nagy lépés lesz egyes altcoinok és a piac életében.

A Binance Máltára költözik

A téma többször előkerült az oldalon, nagyon fontos fejleményként számoltunk be róla, hogy a máltai kormányzat direkt kriptopénzes és fintech cégekre szabott blokklánc/kripto törvényeket alkot, amelyekkel sikeresen vonzzák be a szektor szereplőit az apró szigetre.

Korábban ezt írtuk: ” Málta egy félmillió lakosú kis szigetország a Földközi-tenger déli medencéjében, nagyjából a semmi közepén. A turistákon és a mészkőn kívül mindenből behozatalra szorulnak ezért eléggé egyértelmű, hogy valamilyen high-tech iparág meghonosításával van kiugrási lehetőségük, ha nem akarják, hogy az idők szele elfújja mellőlük a fejlett világot.

A mostani miniszterelnök és köre, habár különféle offshore bankszámlás, rejtett pénzes ügyek állnak mögöttük, mégis a sziget lakóinak bizalmát élvezik. Azt vették a fejükbe, Málnának a blockchain ipar és általában a fintech cégek bevonzásával történelmi esélye lehet a világ élvonalába kerülni. A Binance-t ők nyerték meg a szigetnek, köszönhetően a progresszív gondolkodásuknak, párbeszédre való hajlandóságuknak, sőt igényüknek, és annak, olyan szabályozási környzetet alakítanak ki, amely ösztönzi az innovációt, de közben megfelel az EU-s normáknak.”

A közvetlen USD párok fontossága

A tőzsdéken jelenleg altcoinokat BTC-n keresztül lehetséges vásárolni, mindenki, aki például NEO-t venne új érdeklődőként, először BTC-t kell vásárolnia egy vásárló oldalon, például az amerikai Coinbase-en vagy az osztrák Bitpandán, hogy aztán az ottani tárcából például a Binance-re küldve tudjon a NEO/BTC páron keresztül váltani. Ha idő közben mégis többet szeretnénk vásárolni, mint amennyi BTC-t eredetileg beszereztünk, kezdhetjük a folyamatot előröl.

Megoldás lenne persze az is, ha a fent említett oldalak sokkal több kriptopénz elérhetővé tennének a platformjaikon, de sajnos az eddigi tapasztalat az, hogy még a legaktívabb Bitpanda is igen lassan halad a dologgal.

Egyelőre nem világos, hogy a Binance külön oldalt indít-e a fiat-kripto vásárlásra, vagy közvetlenül az eredeti oldalon lesz lehetséges a bankkártyás, utalásos vásárlás, annyiban azonban egészen biztosak vagyunk – az eddig profi működésük alapján – hogy megbízható és könnyen használható megoldás születik majd. Egyelőre arról sem találni infót, hogy melyik kriptopénzek lehetnek majd az első szerencsés, dollárral is vásárolható altcoinok, de szintre biztosra vehető, hogy amint ez kiderül, az árfolyamok emelkedéssel reagálnak a hírre. Hasonló horderejű egyébként a Binance decentralizálásának és a BNB token saját blokkláncra költöztetésének terve is.

FRISSÍTÉS:  A Bloomberg egy szóvivőre hivatkozva állítja, hogy nem lesz fiat vásárlás és csak fake news terjed éppen a kriptós sajtóban. A korábbi, saját blockchain bejelentésben nem található infó közvetlen USD vásárlásról, jelen bejegyzés írójának emlékei ellenére. CZ twitterén nem található közvetlen hír a témában, ami aggodalomra ad okot az USD vásárlás tervezésének valódiságával kapcsolatban.

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img