MIT tanulmány: a Bitcoin túlhaladottá fog válni

spot_img

Egy MIT tanulmányra alapozva írta meg Morgen Peck, amerikai író, hogy hogyan és miért fog a Bitcoin abszolút túlhaladottá válni.

Az első pont az általa “FEDcoin”-oknak elnevezett kriptók elterjedése lesz a jövőben. Ezek olyan kriptovaluták lesznek, melynek node-jait, ledger-jeit különféle szervezetek fogják birtokolni, de szigorúan olyanok, melyeknek a központi bankok certifikátokat osztanak ki, hogy jogosultak erre a tevékenységre.

Valószínüleg ezek az érmék olcsóbb tranzakciókat fognak tudni, mint a jelenlegiek, és még inkább sejthető, hogy az árfolyamuk a dollárhoz lesz kötve, épp úgy mint jelenleg a Tether-é. Pontosan azért, mert a jelenlegi bankrendszer érdeke az, hogy életben tartsa a dollárt, és semmi érdek nem fűzi ahhoz, hogy támogassa a decentralizált rendszereket, és a független árfolyamokat.

A második apokaliptikus vízió egy Facebook-coin, vagy esetlegesen akár a Bitcoin “akvizíciója” a Facebook által. A tanulmány a Telegram ICO-jának népszerűségéből indul ki, és azt mondja, hogyha a Facebook integrálna egy bármilyen kriptót, vagy akár a sajátját, akkor az garantáltan átvenné a Bitcoin pozícióját a piacon, hisz rögtön kétmilliárd ember számára válna a mindennapok részévé.

Telegram ICO: forintban 430 milliárd

 

Ez megoldható volna egy saját kriptóval is, de akár a Bitcoint magát is integrálhatnák, és ha akarnák, valószínüleg megszerezhetnék a többséget is a bányászok között. Onnantól kezdve pedig azt tennének a szabvánnyal, amit csak akarnak.

További felvetés, hogy a Bitcoin tranzakcióinak felderítése egyre nagyobb hangsúlyt kap a titkosszolgálatoknál, és így fokozatosan egyre kisebb és kisebb biztonságot fog tudni nyújtani. Így pedig sokan ejteni fogják, és átvándorolnak valamelyik modernebb, biztonságosabb rokonához.

Bővebben, angolul itt

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img