4000 db új Bitcoin ATM Argentinában

spot_img

Február óta minden héten olvashatunk egy-egy ország okos és óvatos szabályozási törekvéseinek pozitív hatását a kriptopiacra és piaci szereplők fejlesztési, befektetési kedvére.

Automaták szabályozása

Argentína központi bankja áprilisban komoly mértékben egyszerűsítette az ATM-ek üzembehelyezési feltételeit az országban. Ennek elméletileg semmi köze nincsen a kriptopénzekhez, csupán lehetővé tette a korábbi kettőn kívül újabb szereplők piacra lépését, és kidolgozott egy szabályrendszert, amelyeknek minden szereplő meg kell, hogy feleljen. Azt a gyakorlatot is megszüntették, miszerint csak bankifiókokban lehet automatát elhelyezni, így lehetőség lesz boltokban, mozikban, plázákban is, azok működtetésére.

Ezt az új lehetőséget neszelte meg az Odyssey Group. Négyezer új, BTC és egyéb kriptopénzek vásárlására, és hagyományos pénzfelvételre is alkalmas automatát fognak elhelyezni az országban. Ezzel a jegybank által, az új szabályok következményeként várt 30.000 új automata legalább 13%-a lehet kriptopénz adás-vételi pont.

Az általunk olvasott cikk szerint egy automata üzembe helyezése 9-9500$-ba fog kerülni és a tulajdonosnak kell pénzzel feltöltve tartania. Megtérülésre kellemes 5-6 hónappal számolnak, ha sikerül jó helyre elhelyezni a gépet, hiszen az üzemeltető a tranzakciónkénti jutalékból szerzi a bevételeit. A cég appot is készít, amelyen a közelben található ATM-eket, a bennük lévő összeggel együtt megtalálhatják az érdeklődő helyiek.

Van jövője a BTC/kripto ATM-eknek itthon és a nagyvilágban? Ha használtál már, milyen tapasztalataid voltak?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img