Azerbajdzsán engedélyezi, de megadóztatja a kriptót

spot_img

Folytatva az országok legfrissebb kriptopénzekkel összefüggő szabályozásairól szóló sorozatunkat, most Azerbajdzsánról érkeznek információk.

Frissen kiszivárgott info-morzsák szerint az eddigi teljes elzárkózás helyett a közeljövőben el fogják fogadni azt a törvénycsomagot Bakuban, ami magánszemélyek számára 14-25% közötti adót, cégek számára 20% adót irányoz elő kriptopénz után származó nyereség után. Mindegy, hogy bányászat, vagy kereskedelem útján szerzett profitról van szó.

Természetesen, mint minden laikus törvény eddig, ez is tranzakciókra vonatkozik, azaz papíron úgy képzelik el a kedves honatyák, hogy minden alkalommal mikor valaki pénzt küld, és annak eltér az árfolyama az előző tranzakció óta, akkor azt a különbözetet jelentsék be és adózzák le.

2023-ig adómentes a kriptopénz Fehéroroszországban

Ez nyilvánvalóan nem fog megtörténni.

A lényeg azonban az, hogy már legalább kezd ez az ország is megenyhülni, és foglalkozni a témával. Alighanem előbb-utóbb valaki felvilágosítja az urakat, hogy ez a dolog nem így működik, vagy pedig majd megtapasztalják maguk, mikoris országos szinten 23 ember adózik le kriptó után. És akkor jöhet majd a valódi, progresszív kripto-törvény is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img