Azerbajdzsán engedélyezi, de megadóztatja a kriptót

Megosztom

Folytatva az országok legfrissebb kriptopénzekkel összefüggő szabályozásairól szóló sorozatunkat, most Azerbajdzsánról érkeznek információk.

Frissen kiszivárgott info-morzsák szerint az eddigi teljes elzárkózás helyett a közeljövőben el fogják fogadni azt a törvénycsomagot Bakuban, ami magánszemélyek számára 14-25% közötti adót, cégek számára 20% adót irányoz elő kriptopénz után származó nyereség után. Mindegy, hogy bányászat, vagy kereskedelem útján szerzett profitról van szó.

Természetesen, mint minden laikus törvény eddig, ez is tranzakciókra vonatkozik, azaz papíron úgy képzelik el a kedves honatyák, hogy minden alkalommal mikor valaki pénzt küld, és annak eltér az árfolyama az előző tranzakció óta, akkor azt a különbözetet jelentsék be és adózzák le.

2023-ig adómentes a kriptopénz Fehéroroszországban

Ez nyilvánvalóan nem fog megtörténni.

A lényeg azonban az, hogy már legalább kezd ez az ország is megenyhülni, és foglalkozni a témával. Alighanem előbb-utóbb valaki felvilágosítja az urakat, hogy ez a dolog nem így működik, vagy pedig majd megtapasztalják maguk, mikoris országos szinten 23 ember adózik le kriptó után. És akkor jöhet majd a valódi, progresszív kripto-törvény is.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel