Vegyél egy gyertyát, találj benne bitcoin-t

spot_img

Aki látta a Charlie és a Csokigyár című filmet, az néha elgondolkodik, hogy vajon lesz e nagy meglepetés a csokiban, kekszben, mosóporban, egyebekben, amikor kinyitja. Az alapötlet zseniális, sok millió polcra kerülő termék közül néhány magában rejt egy arany jegyet, maroknyi szerencsés egyike lehetünk, bejuthatunk a csokigyárba!

A marketingesek körében természetesen nem ismeretlen a fogás, gyakori eszköz a legkülönbözőbb piacokon elrejteni egy kis meglepetést egy-egy csomagolásban. A kripto világban viszont új szintre került a klasszikus eszköz, a Crypto Candle egyenesen pénzt, pontosabban bitcoin-t helyezett el a termékeiben.

Bizony, nem tévedés, veszünk egy gyertyát, jól meggyújtjuk, megvárjuk, míg leég, az olvadt viaszban pedig találunk egy zsetont. Minden egyes gyertyában van egy zseton, de nem mindegyik zseton “nyer”. Nem minden zsetonnak van értéke, a rajta található kóddal azonosítjuk, pillanatok alatt kiderül, hogy tartozik e hozzá némi bitcoin. A rendszer a következő:

  • 100-ból egy zseton értéke 0,1 BTC
  • 2500-ból egy zseton értéke 0,5 BTC
  • 5000-ből egy zseton értéke 1 BTC

Egy gyertya ára pedig 45 dollár. Hogy miért pont gyertyát választottak a kampányhoz az egyelőre rejtély, mindenesetre ötletes és tetszetős az egész. A gyertya jól néz ki, állítólag még különböző, gondosan válogatott illatanyagokat is áraszt magából. A zsetonról leolvasott kódot az oldalukon kell beküldenünk, pillanatok alatt kiderül, hogy nyertünk e, vagy csak kidobtunk némi pénzt egy szép gyertyáért.

De ne gondoljuk, hogy ráérünk még a Crypto Candle vásárlással, a limitált darabszám nem csak a kriptopénzek világában jellemző, a gyertya alkotói is követik a modellt, mindösszesen 5 000 darab készült. Igyekeznünk kell hát, nehogy lemaradjunk, legrosszabb esetben meglephetjük a kedvesünket egy használt gyertyával, amiben ráadásul a viasz is szét van túrva.

Ápdét: Rájöttem, hogy miért gyertya a gyertya, aki kereskedik, annak ez egyértelmű, nekem kellett egy fél nap gondolkodás.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img