A Poloniexen vége az anonim kereskedésnek, 7 napot kaptak a felhasználók

spot_img

A KYC (Ismerd meg az ügyfeled) ellenörzés a pénzintézetek bevett szokása, melyre a pénzmosás ellenes törvények kötelezik őket. A vizsgálat során a felhasználók útlevelükkel, személyi igazolványukkal és a címükre szóló számlákkal igazolhatják, hogy valós adatokkal regisztrálták magukat.

A legtöbb kripto tőzsde eddig nem fordított különösebb figyelmet erre a szabályozásra, a Poloniex azonban most emailben figyelmeztet az eljárás mielőbbi lefolytatására. A levél kézbesítését követően 7 napja van a felhasználóknak a szükséges iratok benyújtására. Ezt követően a számlát hozzáférhetetlenné teszik, de ez még nem feltétlenül jelenti, hogy az itt tárolt pénzünk elveszett. Sokkal valószínűbb, hogy egy automata rendszer helyett manuálisan fogják ellenőrizni papírjainkat és ez esetben egy időigényesebbb, ehúzódó folyamattal kell majd számolnunk.

Bár a levélben 7 napos határidő szerepel, belépés után az ellenörzésre felhívó üzeneten és annak megkezdésén kívül másra nem lehet kattintani, így aki már kapott ilyen levelet, mindeképpen el kell végezze az azonosítást, ha hozzá akar férni a számlájához.

A KYC eljárás felhasználókra kényszerítése szinte biztosan a Circle, a Goldman Sachs által támogatott startup hamarosan hivatalosan elinduló kereskedő platformjával van összefüggésben. A Circle alig néhány hónapja vásárolta meg a Poloniexet és nem csak Amerikában, de Ázsiában is komoly szerepet szán az egyik legrégibb kripto tőzsdének.

Nem kizárt, hogy rövid időn belül más amerikai tőzsdéken is (és itt most elsősorban a sokak által kedvelt Bittrexre gondolok) egyik napról a másikra teszik majd kötelezővé az ügyfelek azonosítását.

Már $500 000 a minimum rendelés a Goldman Sachs Bitcoin kereskedő startupjánál

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img