Fizess, vásárolj vagy adj el kriptopénzt bármelyik üzletben – Pundi X bemutató

spot_img

A Kripto Akadémia fórumán már többször is szóba került, hogy a szélesebb körű adoptációhoz olyan eszközökre és felhasználási módokra van szükség, melyek az átlag emberek számára szólnak és nem kívánnak komolyabb technikai felkészültséget. Erre kínál megoldást a Pundi X által kifejlesztett készülék, az XPOS.

Az XPOS lényegében egy kriptopénzekre optimalizált leolvasó, amivel az emberek Bitcoint, vagy más kriptovalutákat vásárolhatnak és adhatnak el ha betérnek egy üzletbe, de akár el is költhetik coinjaikat a boltban kapható árucikkekre.

Bár az XPOS rendelkezik dedikált bankkártyával, a mobileszközökkel is kompatibilis. A Pundi X célja, hogy a világon minnél több helyre eljuttassa a készülékét, márpedig a legfrissebb hírek szerint az Amerikai Kereskedelmi Kamarával (AMCHAM) kötött megállapodás értelmében, az mind az1800 partnere számára ajánlani fogja Pundi által kidolgozott megoldást és itt olyan cégekről beszélünk, mint például a McDonald’s, a Nike vagy a Coca-Cola.

A Pundi X idén márciusban debütált a tőzsdéken és árfolyama azóta már a 14-szeresére emelkedett, ugyanakkor még egyetlen jelentősebb nyugati váltó sem vette fel kínálatába. Ezzel kapcsolatban érdemes megjegyezni, hogy egy videóban éppen a világ egyik legnagyobb tőzsdéje, a Bithumb neve szerepel egy, az eszközzel készült számla kiállítójaként.

Korábban már mi is beszámoltunk arról, hogy a dél-koreai étkezdékben egyre inkább az érintőképernyős kiszolgáló egységek veszik át a kiszolgáló személyzet szerepét. Mivel a Bithumb éppen ezen a területen szeretne terjeszkedni, nem kizárt hogy ebben a Pundinak is szerepe lesz, ami garantált bevezetést jelentene.

Jelenleg a BTC, ETH, NPXS, XEM, ACT és XLM-et támogatja az eszköz, melyek közül az NPXS a Pundi saját kriptopénze. Használatával a vásárlások után különböző visszatérítésekre lehetnek jogosultak a felhasználók, de ebben kerülnek levonásra az XPOS használatáért felszámított jutalékok is. Amennyiben sikeres lenne, a hétköznapi használatra tervezett eszköz sokat segíthetne a kriptopénzek szélesebb körű elterjedésében.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img