Japánban betiltották az anonim tranzakciókat lehetővé tevő kriptopénzeket

spot_img

Pont egy hónapja számoltunk be arról, hogy a Japán hatóságok betilthatják az anonim utalásokat lehetővé tevő kriptopénzeket. Ami akkor még csak találgatás volt, a héten törvényi erőre emelkedett és június 18-tól a japán tőzsdéken tiltott lesz, az ezt lehetővé tevő kriptopénzek forgalmazása.

Minden bizonnyal nem ez lesz az egyetlen ország, ahol meghozzák ezt a döntést. Bár a privát tranzakciók funkciójukat tekintve sokkal egyszerűbbek, mint mondjuk az Ethereum, az Iota vagy a Vechain működése, mégis jelentős hatásuk lenne a nemzetközi pénzpiacok működésére. Ha jobban belegondolunk, segítségükkel nem csak a hagyományos bankrendszert megkerülve lehetne hatalmas összegeket láthatalnaul mozgatni, de irónikus módon a kifejezetten erre a célra létrejött, harmadik világ béli, offshore holding cégeket is nehéz helyzetbe hozná.

Bár a Japán tőzsdéken ezentúl nem lesznek kaphatóak, az embereket ettől még semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy ilyen típusú pénzeket tartsanak. A kriptopénzek szépsége, hogy eredendően betiltathatatlanok és mindaddig létezni fognak, amíg lesz két ember aki egymás között elfogadja őket. És akkor még nem is beszéltünk a hamarosan megjelenő a decentralizált tőzsdékről, melyek segítségével mindenki a saját walletjén keresztül kereskedhet majd.

Bár az állami tiltások hatására meginoghatnak, hosszútávon ezen tulajdonságuk miatt akár sokkal exklúzívabbá és ezáltal kelendőbbé is válhatnak a privacy coinok. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img