Japánban betiltották az anonim tranzakciókat lehetővé tevő kriptopénzeket

Megosztom

Pont egy hónapja számoltunk be arról, hogy a Japán hatóságok betilthatják az anonim utalásokat lehetővé tevő kriptopénzeket. Ami akkor még csak találgatás volt, a héten törvényi erőre emelkedett és június 18-tól a japán tőzsdéken tiltott lesz, az ezt lehetővé tevő kriptopénzek forgalmazása.

Minden bizonnyal nem ez lesz az egyetlen ország, ahol meghozzák ezt a döntést. Bár a privát tranzakciók funkciójukat tekintve sokkal egyszerűbbek, mint mondjuk az Ethereum, az Iota vagy a Vechain működése, mégis jelentős hatásuk lenne a nemzetközi pénzpiacok működésére. Ha jobban belegondolunk, segítségükkel nem csak a hagyományos bankrendszert megkerülve lehetne hatalmas összegeket láthatalnaul mozgatni, de irónikus módon a kifejezetten erre a célra létrejött, harmadik világ béli, offshore holding cégeket is nehéz helyzetbe hozná.

Bár a Japán tőzsdéken ezentúl nem lesznek kaphatóak, az embereket ettől még semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy ilyen típusú pénzeket tartsanak. A kriptopénzek szépsége, hogy eredendően betiltathatatlanok és mindaddig létezni fognak, amíg lesz két ember aki egymás között elfogadja őket. És akkor még nem is beszéltünk a hamarosan megjelenő a decentralizált tőzsdékről, melyek segítségével mindenki a saját walletjén keresztül kereskedhet majd.

Bár az állami tiltások hatására meginoghatnak, hosszútávon ezen tulajdonságuk miatt akár sokkal exklúzívabbá és ezáltal kelendőbbé is válhatnak a privacy coinok. 

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel