300. alkalommal is eltemették a Bitcoint

spot_img

És köszöni, még mindig jól van.

A 99bitcoins.com vezeti a Bitcoin fontosabb gyászjelentéseinek listáját már a kezdetektől fogva. A háromszázadik cikk a Forbes által megjelentetett “A Bitcoin Achilles-ína az áramigénye”. Az energiafelhasználás kérdéséről egyébként pont tegnap írtunk az Akadémián véleménycikket:

Országnyi energiát használ, mégis megéri. Mi az?

A számokat tekintve idén már most egész jól állunk gyászjelentések tekintetében, hiszen míg egész 2017-ben 118 darab cikk került a listára, 2018-ban már 62-nél járunk, pedig még egy hónapunk van az év feléig. Decemberben temettük 200. alkalommal a Bitcoin álmot, ekkor az árfolyam épp a 11.000$-t ostromolta.

Fontos azt is megemlíteni, hogy mivel a Google Trends adatai alapján a bitcoin és a kriptopénzek iránti érdeklődés a január eleji csúcs épp tizede körül jár, valószínűleg az év hátralévő részében, mivel kisebb lesz mind a mainstream újságírói érdeklődés, mind az árfolyamok zuhanásának mértéke, kevesebb gyászjelentés fog napvilágot látni.

Van egy-két cikk a 99bitcoins listájában, ami szerintünk csak nagyon erőltetve illik a többi közé, ennek ellenére érdekes olvasgatni a címeket, főleg a mellettük található akkori árfolyamokkal együtt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img