A koreai kormány rövid pórázra veszi a tőzsdéket

spot_img

A dél-koreai kormány úgy döntött, hogy szigorítani fognak a kriptotőzsdék szabályozásán, azok után, hogy rövid időn belül két koreai tőzsdét is feltörtek hackerek, és több tíz millió dolláros kárt okoztak mindkét esetben.

Meghackelték a Coinrailt

Choi Jong-ku, a koreai Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságának elnöke így kommentálta tegnap az eseményeket:

Hogy a jövőben megakadályozhassuk az ilyen eseteket, meg kell erősítenünk a tranzakciók rendszerét, és a kereskedők védelmét A »virtuális valuta kezelő cégeknél«

…És hogy vajon mit ért ezalatt? Az új törvényjavaslat, amit már be is adtak a nemzetgyűlésnek, a tőzsdéket definiálja ezen a néven, és arról szól, hogy a hatóságok számára minden felhasználói és tranzakciós adatot teljesen nyitott könyvként kell felkínálniuk, hogyha továbbra is legálisan akarnak működni.

Újabb koreai tőzsde hack, ezúttal a Bithumb került sorra

Nem engedhetjük, hogy a kriptovaluták a pénzmosás melegágyává váljanak.

– nyilatkozta a törvény kapcsán Son Sung-eun, a Pénzügyi Hírszerző Egység (FIU) egyik tisztviselője.

Hogyha jól sikerült összeraknunk a képet, akkor itt arról van szó, hogy a közvélemény megtévesztésével, meglovagolva a hackelések hírét, a kormány gyorsan benyújtott egy olyan törvényt, amivel teljes kontrollt szerez az országban zajló kriptopénz mozgások fölött. Mindezt úgy beállítva, mintha ezzel bármilyen mértékben is biztonságosabbá tennék a rendszert a lopások ellen.

GG,WP…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img