Ukrajnában nem fogják szabályozni a bányászatot

Megosztom

Ukrajnában egyre növekvő számban indítanak üzemet európai befektetők és vállalkozók, tekintve, hogy Koszovó mellett itt az egyik legolcsóbb az elektromos áram a kontinensen. Miközben egyre több ország halad a szabályozás felé, és igyekeznek a jogi hátteret elég csábítóvá tenni ahhoz, hogy a bányászok önként alávessék magukat a törvényeknek, addig az ukrán kormány nem tervez ilyen jellegű lépéseket egyáltalán.

2023-ig adómentes a kriptopénz Fehéroroszországban

Az ukrán Különleges Kommunikációért és Információbiztonságért Felelős Állami Szolgálat nyilatkozata szerint nem terveznek semmiféle szabályozást bevezetni a bányászattal kapcsolatban a jövőben. Nincs tervben adótörvény, és licenszt sem kell kiváltani a tevékenységhez.

A hivatal egyik szakértője, Igor Samodhodsky szerint más országokban is igyekeznek titkolni bányáikat a befektetők, mert a folyamatosan változó állami hozzáállás, és a bezárás, lefoglalás kockázata elrettenti őket attól, hogy bármilyen nyilvántartásba bekerüljenek. Ukrajna ezt a félelmet szeretné elkerülni.

A legfrissebb statisztikák szerint jelenleg évente több, mint száz millió dollárnyi kriptovalutát termelnek az Ukrajnában üzemelő bányák, ami Ázsiához képest nem tűnik soknak, de Európában egy elég jó eredmény.

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel