Az ír bankok kihátráltak a kriptó mögül

spot_img

Az írországi kripto bróker cégek is arról számoltak be az Irish Times-nak, hogy az ír bankoknál vezetett számláikat egyszerűen beszüntették, tőkéjüket pedig harminc napos határidővel ki kell vonniuk a pénzintézetektől. Emiatt külföldi bankokhoz kell menniük számlát nyitni, de volt olyan cég, ami végleg meg is szűnt.

Az egyik ilyen cég, a Bitcove korábban kiérdemelte a Bank of Ireland “Az Év Startupja” megtisztelő díját is, ennek ellenére mind az AIB, a Permanent TSB, és maga a Bank of Ireland is úgy döntött, hogy inkább megszünteti a kriptopénzes cég számláit.

A bankok egyáltalán nem kommentálták a történteket azon kívül, hogy “nem támogatják a kriptotőzsdéket”, pedig korábban nem ez volt az ír pénzügyi állásfoglalás.

National University of Ireland: A kormányzat népszerűsítse a blockchain technológiát

Egy másik társaság, az Eircoin végleg felszámolta tevékenységét, mert egy ír bank sem volt hajlandó szerződést kötni velük.

A legnagyobb ír banki érdekvédelmi szövetség tagadta, hogy lenne olyan szabályzat, amely tiltaná, hogy a tagintézményeik kriptotőzsdékkel dolgozzanak együtt, viszont annyit hozzátettek, hogy a terrorfinanszírozási és pénzmosási törvényeket be kell tartaniuk, így a “kriptodevizák által engedett pénzügyi bűncselekmények kockázatát csökkenteniük kell intézkedéseikkel.”

Érdekes és szomorú ez a pálfordulás. Kiváncsian várjuk, hogy kiderüljön ki vagy mi állhat a hátterében.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img