Újra beindul a Tether pénznyomda

spot_img

A Tether újabb 250 millió USDT-t hozott létre hétfő reggel. Ezzel a teljes piaci kapitalizációjuk 2,7 milliárd dollárra emelkedett. További mennyiség-növekedésre lehet még számítani, hiszen a kibocsátó-wallet (ami bármekkora összeget hozhat létre a semmiből) továbbra is aktív és nyitott. A társaság ezen lépése különösen annak fényében érdekes, hogy még el sem ültek a porfelhők a Tether-tanulmány nyomán keletkezett botrány óta.

Tetherrel manipulálták a Bitcoin árfolyamát?

Ez a tanulmány Bitfinexes-kereskedelmi könyvekre alapozva azt feltételezi, hogy fedezet nélküli USDT-vel vásároltak december környékén belső szereplők több milliárd dollárnyi bitcoint az említett tőzsdén, és ez okozta a hatalmas, meredek emelkedést tavaly év végén. Ugyan cáfolat is jelent már meg az ügy kapcsán, és függetlenként feltüntetett szereplők állítják, hogy minden egyes Tdollár mögött található valódi dollár fedezet, sokakat ez nem győzött meg.

Bizonyos elméletek szerint a most kibocsátott USDT-t arra fogják felhasználni, hogy először leütögessék a BTC árát még jobban, majd egy hirtelen bevásárlással profitra tegyenek szert, és a piac irányát is megfordítsák. Nem tudhatunk semmi biztosat, tény csak annyi, hogy 250 millió USDT-t fognak most a piacra borítani, és még ki tudja mennyit a későbbiekben. Ez csak akkor nem jelentene veszélyt, hogyha végre teljesen nyílt, hitelesített, és egyértelmű könyvelése volna a vállalatnak. Addig marad az aggodalom.

Újabb jelentés készült a Tetherről

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img