Újra beindul a Tether pénznyomda

Megosztom

A Tether újabb 250 millió USDT-t hozott létre hétfő reggel. Ezzel a teljes piaci kapitalizációjuk 2,7 milliárd dollárra emelkedett. További mennyiség-növekedésre lehet még számítani, hiszen a kibocsátó-wallet (ami bármekkora összeget hozhat létre a semmiből) továbbra is aktív és nyitott. A társaság ezen lépése különösen annak fényében érdekes, hogy még el sem ültek a porfelhők a Tether-tanulmány nyomán keletkezett botrány óta.

Tetherrel manipulálták a Bitcoin árfolyamát?

Ez a tanulmány Bitfinexes-kereskedelmi könyvekre alapozva azt feltételezi, hogy fedezet nélküli USDT-vel vásároltak december környékén belső szereplők több milliárd dollárnyi bitcoint az említett tőzsdén, és ez okozta a hatalmas, meredek emelkedést tavaly év végén. Ugyan cáfolat is jelent már meg az ügy kapcsán, és függetlenként feltüntetett szereplők állítják, hogy minden egyes Tdollár mögött található valódi dollár fedezet, sokakat ez nem győzött meg.

Bizonyos elméletek szerint a most kibocsátott USDT-t arra fogják felhasználni, hogy először leütögessék a BTC árát még jobban, majd egy hirtelen bevásárlással profitra tegyenek szert, és a piac irányát is megfordítsák. Nem tudhatunk semmi biztosat, tény csak annyi, hogy 250 millió USDT-t fognak most a piacra borítani, és még ki tudja mennyit a későbbiekben. Ez csak akkor nem jelentene veszélyt, hogyha végre teljesen nyílt, hitelesített, és egyértelmű könyvelése volna a vállalatnak. Addig marad az aggodalom.

Újabb jelentés készült a Tetherről

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel