Bitfi – A feltörhetetlen hardware wallet?

spot_img

John McAfee támogatásával dobták piacra a legújabb hardware walletet, a Bitfi-t. A Bitfi leginkább egy mobiltelefonhoz hasonlít és működése eltér a jelenleg piacvezetőnek számító Ledger/Trezor megoldásaitól. Ezek egy előre megadott, 24 szóból álló biztonsági kulcsot biztosítanak a felhasználóknak, amivel bármikor hozzá lehet férni az eszközökön tárolt kriptopénzekhez. Ez azonban biztonsági kockázatot is jelent, mivel ezeket megszerezve bárki más is rendelkezhet ezen javak fölött, továbbá előre nem látható események (pl.: egy tűzeset) következtében is elveszítheti hozzáférését a felhasználó.

A Bitfinél mi magunk adhatjuk meg a helyreállító jelszót, ami azt jelenti, hogy a kedvenc filmünkből vagy versünkből kiválasztott idézet, vagy akár a nagymamánk milliószór hallott szavajárása is lehet a saját biztonsági kulcsunk. Ezt az egyedi azonosítót soha nem kell leírnunk és nem kell félnünk attól sem hogy elfelejtjük vagy ellopják tőlünk, hiszen kizárólag csakis hozzánk tartozik, a személyiségünk részét képezi.

Az egyes kripotpénzekhez tartozó privát kulcsokat is ebből a szóösszetételből generálja le a wallet processzora, így azokat sem kell megjegyeznünk vagy felírnunk. Hogy elkerülhető legyen az esetlegesen többek által is használt helyreállító jelszóból létrehozott, azonos privát kulcsok problémája (pl.: sokan megadhatják a biblia ugyanazon részletét helyreállító kódsorként), egy másodlagos azonosító megadásával (pl.: telefonszám, email cím) lehetünk biztosak a teljesen egyedi kulcsok létrehozásában.

Egy tranzakció indításakor a saját jelszavunkat megadva a Bitfi algoritmusa azonnal legenerálja a privát kulcsot, engedélyezi az utalást, majd törli a jelszót, ami semmilyen formában nem kerül tárolásra a memóriában. Ez azért fontos, mert a walletet így akkor sem lehet feltörni, ha ellopják. Egyszerűen nincs honnan visszaállítani a privát kulcsokat.

A Bitfi oldala szerint a Bitcoin, Litecoin, Monero, Neo és Ethereum mellett teljes ERC20 támogatással is rendelkezik a wallet, így bármilyen Ethereum alapú tokent tárolhatunk a segítségével, A jövőben további kriptopénzekkel szeretnék bővíteni ezt a listát.

A Bitfi vezeték nélküli interneten keresztül csatlakozik a blokklánchoz és teljesen nyílt forráskódra épül. Bármi történjék is a céggel, a privát kulcsot generáló algoritmus a Githubon keresztül bármikor elérhető és letölthető marad. Az első tárcákat $120-os áron értékesítették és ezeket 22 perc alatt kapkodták el a vásárlók. A következő sorozat várhatóan napokon belül megérkezik.

McAffe egy tweetben így nyilatkozott a tárácról:

“Örökre meg fogja változtatni azt, amit a kriptók tárolásáról eddig gondoltatok”

A Bitfi teljesen egyedi módon generált jelszavai vonzó megoldásnak tűnhetnek, de tekintettel arra, hogy McAffe az utóbbi időben szinte bármire kapható volt, mi azt tanácsoljuk várjátok meg az első vásárlói értékeléseket és youtube videókat mielőtt megrendelnétek a saját példányotokat.

További információk: Bitfi.com

McAfee tweetet tessék! Darabja ma csak 105.000 $!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img