Új játékos a terepen: 33 TH/s japán bányászgép

spot_img

Az eddig tökéletesen egyeduralkodó kínai Bitmain úgy tűnik, hogy komoly kihívóra akadhat, ugyanis a japán GMO beszállt az ASIC gyártásba, és a fél évvel ezelőtti ígéreteik most valósággá váltak.

A 24 TH/s teljesítményű modelljüket olyan gyorsan elkapkodták, hogy mire eljutott hozzánk a híre, már nem is volt kapható. Azonban az upgradelt, 33 TH/s hashrátával bíró gépük, a B3 most elérhetővé vált a megrendelők számára, méghozzá 1999 dolláros áron, ami igazán jónak számít, főleg annak fényében, hogy a Bitmain BTC-re specializált gépei fele ennyit sem tudnak. További bizakodásra ad okot, hogy ezek a gépek Japánban készülnek, japán alapanyagokból, azaz remélhetőleg strapabíróbbak és megbízhatóbbak lesznek, mint a Bitmain gyakran meghibásodó ASIC-jei.

Új szolgáltatásként optimalizációs programot is építettek a gépbe, ami a betáplált áram-költségek és az aktuális difficulty alapján csak annyira terheli le a hardvert, ami a tökéletes hatékonysághoz ideális.

A szállítási költséget nem tartalmazza az ár, a szükséges tápegység-párt viszont igen, szemben a Bitmain rossz szokásával. Én személy szerint örülök, hogy végre verseny várható, és ha lehetőségem lesz rá, adni fogok egy esélyt a GMO-nak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img