Ez történt ma | újabb bitcoinbányászt köszönthetünk a Nasdaq-on

spot_img

Elindult a LayerZero V2

A LayerZero Labs hétfőn jelentette be a LayerZero V2 bevezetését, amelynek célja a LayerZero protokoll biztonságának, átviteli sebességének és sokoldalúságának növelése, tovább erősítve szerepét a láncok közötti interoperabilitás elősegítésében és az univerzális alkalmazások támogatásában. A legutolsó decemberi team bejegyzést követően a protokoll több mint 40 teszthálózaton élesedett, előkészítve a terepet a mainnet elindításához. 

A V2 telepítésével a közösség figyelme most a projekt token elindítására irányul, amelyet ez év első felére terveznek. A LayerZero egy omnichain megoldás, amely lehetővé teszi a több blokklánc közötti hatékony interakciót a decentralizáltan és biztonságosan. A projekt tavaly áprilisban 120 millió dolláros finanszírozást gyűjtött, ami akár 3 milliárd dollárra is értékelheti a vállalatot. 

Vezérigazgató lesz a korábbi Bitmain vezér

A Bitmain korábbi vezérigazgatója, Jihan Wu veszi át a Bitdeer kriptobányász cég vezérigazgatói szerepét, mivel a jelenlegi vezető, Linghui Kong a bányászcég üzleti igazgatója lesz. A Bitdeer úgy nyilatkozott ez ügyben, hogy Wu március 1-jétől fog megválni a cég igazgatótanácsának elnöki posztjától a vezérigazgatói székért cserébe. 

Wu szerint a vezetőváltás célja az volt, hogy ő és Kong “a saját szakterületükre koncentráljanak”, valamint a felmerülő stratégiai növekedési lehetőségeket teljes mértékben ki tudják használni”. Kong 2021 január óta töltötte be a vezérigazgatói tisztséget. 

Wu 2020-ban alapította a kriptobányász céget, miután elhagyta a Bitmain ASIC bányászgép és chipgyártó óriásvállalatot, amelyet még 2013-ban Micree Zhan-nal közösen alapított. Mielőtt elhagyta volna Bitmain-t, Wu hatalmi harcot folytatott Zhan-nal, amely számos pert eredményezett kettőjük között. A perek végeztével Wu lemondott vezérigazgatói posztjáról, és 2021-ben hivatalosan is szakított a céggel.

Újabb bitcoinbányászt köszönthetünk a Nasdaq-on

Január 29-én kezdte meg törzsrészvényeinek kereskedését GRDI ticker alatt a Nasdaq tőzsdén a Griid bitcoinbányász cég. Trey Kelly, a GRIID vezérigazgatója az első kereskedési napot követően így nyilatkozott: “A tőzsdei bevezetés növeli láthatóságunkat, likviditásunkat és szélesíti befektetői bázisunkat, miközben tovább erősíthetjük piaci pozíciónkat.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez (SEC) benyújtott január 9-i bejelentés szerint a GRIID 251 BTC-t bányászott sikeresen egy kilenc hónapos tesztidőszak alatt, amely 2023 szeptemberében zárult le. A bejelentés továbbá nyilvánosságra hozta a cég átlagos hashráta kapacitását, ami 335 PH/s volt a tesztidőszak alatt. 

A GRIID-t 2018-ban alapították, és 2019 óta működtet bitcoinbányászati létesítményeket. A cég úgy nyilatkozott, hogy megfizethető, megbízható, környezettudatos energiát biztosít és jelentős növekedési lehetőségeket lát üzleti modelljében. A vállalat négy amerikai bányászati létesítményt üzemeltet a New York állambeli Watertown-ban, valamint Tennessee államban Limestone-ban, Maynardville-ben és Lenoir Cityben.

2023-as kriptobiztonsági jelentés jött a PeckShield-től

A PeckShield arról számolt be, hogy 2023-ban 27,8%-kal csökkent az azt megelőző évhez képest a kriptocsalások és hackelések száma. A több mint 600 nagyobb hackelés 2,61 milliárd dolláros veszteséget eredményezett a tavalyi évben. A hackerek ismét a DeFi protokollokat feltörésében jeleskedtek, a teljes veszteség 67%-át tették ki. Ezen belül a legnépszerűbb kizsákmányolási módszer a flash kölcsön támadások voltak az esetek 40%-ában. 

Viszont a 2023-as incidenseket követően körülbelül 674,9 millió dollárt sikerült visszaszerezni szemben a 2022-es 133 millió dollárral, ami óriási előrelépést jelent. A visszaszerzett pénzösszegek esetében számos esetben működtek együtt a DeFi protokollok a központosított tőzsdékkel, a Tether-rel és a bűnüldöző szervekkel az ellopott pénzeszközök befagyasztása érdekében. 

A 200 millió dolláros Mixin Network exploit volt az év legnagyobb hackelése, amelyet az Euler Labs 197 millió dolláros vesztesége követett. 2023 novembere volt a legaktívabb hónap a kriptos hackelések és veszteségek szempontjából, 364,4 millió dollárral. A hackereknek sikerült még novemberben feltörni a Poloniex tőzsdét, ami 100 millió dollárt meghaladó veszteséget eredményezett a tőzsdének.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Újabb mamut Bitcoin ETF kibocsátó jöhet, a Grayscale tegnap is visszafogta magát

/cryptobriefing, cointelegraph, cryptoslate, beincrypto

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img