Adj el bármit kriptopénzért!

spot_img

2017-ben a kriptopénzek és különösen a bitcoin szinte a semmiből váltak az egyik legfelkapottabb témává. Korábban még soha nem kísérte ekkora médiavisszhang ennek az iparágnak a fejlődését. Bár az árfolyamok esésével a lelkesedés némileg alábhagyott, minden jel arra utal, hogy a közelgő nemzetközi szabályozás bevezetése megnyithatja majd az utat az intézményes befektetők előtt, az így beáramló tőke pedig nagyságrendekkel növelheti meg a kriptopiac egészének az értékét.

Mindeközben az emberek is egyre inkább elfogaják a kriptopénzek létjogosultságát és az ING friss kutatása szerint egy részük még azt sem bánná, ha ebben kapná meg fizetését. Mivel elképzelhető, hogy az olyan népszerű kriptopénzek, mint például a Bitcoin vagy az Ethereum a jövő digitális gazdaságának üzemanyagai lesznek, érdemes elgondolkozni azon, hogy megtakarításaink egy részét ezekben az eszközökben tartsuk.

De nem mindenki teheti meg, hogy kriptopénzt vásároljon. Vannak akiknek a számlavezető bankjuk tiltja az ilyen jellegű tranzakciókat, másokat szerényebb anyagi lehetőségeik korlátoznak és vannak olyanok is, akik bár érdeklőnek a téma iránt, még mindig túl kockázatosnak tartják őket ahhoz, hogy pénzt fektessenek beléjük. Azonban létezik egy olyan megoldás is, amivel további kiadások nélkül tehetünk szert kriptopénzekre.

Szinte minden háztartásban vannak olyan dolgok, amelyek az idők során feleslegessé váltak: ruhák, műszaki cikkek, könyvek vagy bútordarabok. A megunt holmik értékesítésére már eddig is volt lehetőség a különböző online piactereken és facebook csoportokban, így aki hajlandó volt rászánni az időt, hogy készítsen néhány jó minőségű fotót és megírjon egy pár soros termékbemutatót, az szert tehetett némi extra jövedelemre.

Csak idő kérdése volt, hogy mikor lesz lehetőségünk mindezt kriptopénzek ellenében is megtenni és minket is meglepett amikor kiderült, hogy erre akár már magyar nyelven is  van lehetőség a Cryptopiac oldalán.

Bár még hosszú utat kell megtenniük, hogy olyan ismert oldallá váljanak, mint mondjuk a Vatera, az emberek lassacskán elkezdtek rájuk találni. Mi egy jó hónappal ezelőtt találkoztunk velük először és az akkor 7-800 körüli Facebook követőjük mára jóval 1000 fölé nőtt, ami hatalmas előrelépés egy feltörekvő oldal számára.

A honlapon jelenleg 269 termék között böngészhetnek a látogatók, melyek között jelenleg a kriptopénz bányászással kapcsolatos eszközök, videókártyák, antminerek és teljes rigek vannak többségben, de mellettük használt autót, telket, üzlethelységet és hétköznapibb dolgokat, például parfümöt és könyveket is találhatunk vagy akár kriptopénzt is vásárolhatunk vagy értékesíthetünk.

A jelenleg még szerény kínálat szerintünk jó lehetőséget ad arra, hogy olyan termékekkel is kitűnjünk, amelyek más adok-veszek oldalakon teljesen hétköznapinak számítanak és felépítsünk egy olyan megbízható, sok pozitív visszajelzéssel rendelkező profilt, amely az oldal népszerűségének növekedésével nagy előnyt biztosít más eladókkal szemben.

Konkrét kézzelfogható árúcikkek mellett akár szolgáltatóként is megjelenhetünk, legyünk akár grafikusok vagy kertészek, a Cryptopiac egy újabb lehetőséget ad arra, hogy ügyfeleket találjunk magunknak.

Szerintünk a kriptopénzek alapvetően pozitív jövője miatt érdemes megfontolni, hogy a lecserélni kívánt szekrénysort Forint helyett inkább Bitcoinért vagy Ethereumért értékesítsük, mert előfordulhat, hogy ebből 1-2 év múlva a lakás többi berendezését is modernebbre cserélhetjük. De egy könyv vagy ruhadarab eladásával is lényegében kockázatok nélkül tehetünk szert némi kriptopénzre.

Számunkra mindenképpen szimpatikus ez a kezdeményezés és úgy gondoljuk, hogy érdemes egy próbát tenni az oldallal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img