1 hónap van hátra a következő G20-as kripto csúcsig

spot_img

A közeljövő alighanem legfontosabb kriptós eseményére július 30-31-én fog sor kerülni, ugyanis ekkor üléseznek ismét a legfejlettebb gazdaságokat tömörítő G20 országok képviselői. Témáik a digitális gazdaság, a pénzmosás és a terrorizmus elleni küzdelem, valamint a kriptopénzek nemzetközi szabályozásának kérdései lesznek.

Idén már második alkalommal egyeztetnek erről a résztvevők. A márciusban lezajlott találkozót sok találgatás előzte meg és bár a kripto közösség kifejezetten ellenséges hangvételű nyilatkozatokra számított, a záró okiratban végül a digitális valuták jelentette veszélyek mellett, a globális befogadás elősegítését szorgalmazták. Alighanem ez is közrejátszott abban, hogy a bitcoin akkor $7200-ról egészen $9100 fölé erősödött.

Az akkor kötött megállapodások szerint a júliusi találkozón már bemutatásra fog kerülni egy olyan keretterv, amely mentén elkezdődhet egy globális szabályozórendszer kialakítása. Az eddig rendelkezésre álló információk alapján a teljes tiltás már régóta lekerült a napirendről, viszont az ügyfélazonosítást a jövőben várhatóan még komolyabban fogják ellenőrizni a tagállamok.

Bár a szabályozás egyes vélemények szerint a kripto végét is jelentheti, pozitív példaként említhetjük Dél-Koreát, ahol a tavaly ősszel bekövetkezett tiltást követően megalkotott szabályozórendszer mára nemcsak teljesen legitimmé tette a kripto kereskedelmet, de az állam maga is 200 millió dollárt készül befektetni az ingatlan nyilvántartás, az online szavazórendszerek, az élelmiszerbiztonság és a szállítmányozás területére alkalmazásokat fejlesztő blokklánc vállalkozásokba.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img