Huobi: Ez egy nagyon centralizált biznisz

spot_img

Az Amszterdamban megrendezésre került Blockchain Expon Charlie Tsai, a Huobi tőzsde stratégiai vezérigazgatója egy előadás keretében járta körül a centralizált és a decentralizált tőzsdék jövőjét.

“A jövőben a többség továbbra is a centralizált tőzsdéket fogja használni, hála a hatékonyságuknak, a sebességüknek és a likviditást biztosító magas volumenüknek.”

Elmondása szerint a Huobinál is tisztában vannak vele, hogy a jövőben egyre több és több decentralizált tőzsde fog felbukkanni. Ugyanakkor Charlie Tsai szerint “Jelenleg is a centralizált tőzsdéken található a volumen túlnyomó többsége. Senki nem engedheti meg magának, hogy perceket várjon egy pozíciónyitásra, a sebesség létfontosságú és a centralizált tőzsdék ezt biztosítani tudják. A decentralizált tőzsdéken limitált a kereskedési párok száma és nem elégséges a likviditás és a volumen. A decentralizált tőzsdék továbbra sem ingyenesek, a centralizáltaknak pedig megvan az az előnyök, hogy alacsonyan tudják tartani a kereskedés költségeit.”

A decentralizált tőzsdék előnyeiről annyit mondott, hogy azok átláthatóbbak és biztonságosabbak. Ezekre vezette vissza a Huobi azon terveit is, hogy decentralizált elemekkel bővítsék saját tőzsdéjüket. A Huobi új elképzelése szerint decentralizálná az ajánlati könyvet, a szervezési folyamatokat és az új coinok listázását, gyakorlatilag egy hybrid modelt hoznának létre.

A szingapúri Huobi jelenleg a világ harmadik legnagyobb volumennel rendelkező kriptotőzsdéje, csak a Binance és az OKEx előzi meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img