A CoinMarketCap igyekszik kiszűrni a hamis volumenadatokat

spot_img

A CoinMarketCap a legismertebb kriptókat listázó oldal, ahol minden fontosabb érme, token, és tőzsde megtalálható. Régóta köztudomású azonban, hogy sok tőzsde manipulálja a kereskedelmi volumenje adatait, többek között azért is, hogy így felkerülhessen, fennmaradhasson az oldalon.

A Sylvain Ribes-tanulmány

Az oldal kezelői pedig végre meghallották a nép hangját, és egy friss blogposztban jelentették be, hogy változtatnak rendszerükön. Első és legfontosabb változás az, hogy többé nem fog a kritériumok közé tartozni a napi volumen mennyiség, elkerülendő azt, hogy csalásra ösztönözzék a kisebb piaci szereplőket. Ehelyett humán erőforrást fognak szánni rá a továbbiakban, hogy vizsgálják azt, hogy egy adott brand mögött valódi projekt, valódi csapat, valós teljesítmény áll-e.

Ezenfelül új mérőeszközöket vezetnek be a tőzsdékkel kapcsolatban, úgy mint:

  • 7 napos volumen,
  • 30 napos volumen,
  • alapítás dátuma.

Új algoritmusokat is fejlesztenek elmondásuk szerint, hogy ne történhessenek olyan bizarr esetek, mint mikor pár hónappal ezelőtt egy Coinsuper és egy Fcoin elnevezésű ismeretlen tőzsde is megelőzött volumenben olyan óriásokat, mint a Binance, ami nyilvánvaló csalás.

A törekvés dicséretes, de a számok, amiket a CMC kap, adottak, így kérdéses, hogy hogyan fogják tudni kiszűrni azt, hogy egy tőzsde a saját rendszerén belül csal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img