A G20 hivatalos közleménye a kriptopénzek szabályozásáról

spot_img

A hétvégén a pénzügyminiszterek és központi bankok vezetői számára szervezett találkozó keretében gyűltek össze a világ 19 vezető gazdaságának és az Európai Uniónak képviselői. A találkozót követően kibocsájtott okirat 10. pontja szerint a G20-ak hivatalos állásfoglalása a kriptopénzekről a következő:

Az innovatív technológiák, a kripto eszközöket is beleértve jelentős előnyökkel szolgálhatnak a pénzügyi rendszer és a világgazdaság számára. Ezek ugyanakkor olyan kérdéseket vetnek fel, mint felhasználók és a befektetők védelme, a piac stabilitása, az adó elkerülés, a pénzmosás és a terrorizmus támogatása. A kripto eszközök nem rendelkeznek a nemzeti valuták tulajdonságaival és bár jelenleg nem jelentenek veszélyt a globális stabilitásra, minden eshetőségre készen kell állnunk. Üdvözöljük a tagszervezeteink (FSB, SSB) által készített helyzetértékelést és számítunk rá, hogy a jövőben is több oldalról vizsgálják majd a kripto eszközök lehetséges veszélyeit. Márciusi döntéseinkkel összhangban, Ismételten felkérjük a pénzügyi munkacsoportunkat (FATF), hogy 2018 októberében mutassa be, hogy az általa létrehozott standardok miként alkalmazhatóak erre az eszközcsoportra.

Erre az eseményre a november 30-án kezdődő, legfelsőbb vezetői szintű G20-as csúcstalálkozó előkészítéseként került sor, melynek várható résztvevői:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img