35 millió dollárral lépett le a kriptopénz bányász cég igazgatója

spot_img

A múlt heti Hashflare fiaskó után, ismét egy felhő alapú bányász szolgáltatóval kapcsolatos balhéról kell beszámolnunk. A nemrég indult vietnámi Sky Mining igazgatója néhány nappal ezelőtt a cég vagyonával, mintegy 35 millió dollárral együtt hagyta el az országot.

Helyi beszámolók szerint, a borítóképen is látható Le Minh Tam-ot múlt hétfő óta képtelenek elérni a cég dolgozói és befektetői. A vállalkozásnak helyet adó irodaházról pedig nem csak hogy lekerült a cég névtáblája, de a már megvásárolt 600 bányászgépet, magukat karbantartó munkásoknak nevező emberek vitték el a Sky Mining raktárhelységéből.

Eltűnése előtt az igazgató egy üzenetet tett közzé a Facebookon. Ebben bocsánatot kért mindenért és azt mondta, hogy azért menekül mert félti az életét. Emellett azt tanácsolta, hogy a befektetők menjenek be a cég irodájába és ott kérjék vissza a pénzüket. Ekkor derült ki, hogy az már nem is létezik. A Sky Mining 100 és 5000 dollár közötti csomagokat kínált ügyfeleinek, melyekre 12 hónapon belül 300%-os megtérülést ígért.

Áprilisban már történt egy ehhez hasonló eset Vietnámban. Akkor a Modern Tech nevű cég egy 650 millió dollár értékű piramisjátékot szervezett a kriptopénz bányászás köré, melyben szintén kiemelkedő nyereséget (havi 48%-ot) kínáltak a belépők számára. Az országban az év eleji kripto láz idején nagyon népszerűvé váltak a kripto alapú befektetések. Ekkor a Vietnámi đồng volt a hatodik legaktívabb BTC/fiat pénz pár. Jelenleg a 19. a rangsorban.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img