Az Nvidia kiszáll a bányászatból

spot_img

A világ vezető grafikus chip-gyártója, az Nvidia hivatalosan is bejelentette, hogy nem fejleszt tovább bányászatra hangolt kártyákat a jelentősen visszaesett nyereségük okán a szektorban.

Colette Kress, a társaság igazgatója elmondta, hogy a vártnak töredékét, mindössze 18 millió dollárt hozott az elmúlt negyedév a számukra, és nem látnak jövőt az iparágban.

Mindez azért ironikus, mert a híres-hirhedt ASIC gyártó, a Bitmain 2018 első negyedévében 1.1 milliárd dollár nettó profitot termelt, még így, a zsugorodó piacon is. Az Nvidia teljes nettó bevétele mindeközben minden termékét figyelembe véve 550 millió dollár volt.

A Bitmain lenyomta az Nvidia-t

A szerző magánvéleménye szerint egész egyszerűen arról van szó, hogy a grafikus chip gyártó cég nem mert szívvel lélekkel beleállni az ügybe, és aztán most a maradék bátorságukat is elveszítették. A Bitmain példája is mutatja, hogy igenis lehetséges pénzt keresni bányász hardverek fejlesztésével. A piacnak pedig jót tenne, ha nem volna ennyire monopol. De az már bizonyos, hogy nem az Nvidia lesz a Bitmain kihívója.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img