A Bitmex kibérelte a világ egyik legdrágább irodáját

spot_img

A korábbi Citigroup alkalmazott, Arthur Hayes által alapított és vezetett Bitmex egy hongkongi felhőkarcoló 45. emeletén fogja berendezni új főhadiszállását.

A tőzsde korábban a város raktár- és logisztikai negyedében működött, innen fognak átköltözni a Cheung Kong Center-be, melynek bérlői között a pénzvilág olyan ismert szereplői is megtalálhatóak, mint például a Goldman Sachs, a Barclays és a Bank of America, valamint a Bloomberg hírügynökség és a világ egyik leggazdagabb embere Léj Ká-szing.

A bitcoinnal ellentétben, a hongkongi ingatlanárak kizárólag felfelé mennek. A Bloomberg által végzett felmérés szerint, itt akár a 307 dollárnál is többet (100 000Ft) elkérhetnek 30 négyzetcentiméternyi helyért.

A beszámolók szerint a Bitmex által bérelt iroda bérleti díja 600 000 dollár, nagyjából 170-180 millió forint lehet havonta, amit valószínűleg nem túl nehéz kigazdálkodniuk a náluk bonyolított napi 3-6 milliárd dolláros BTC forgalomból. Az biztos, hogy őket nem érheti majd az a vád mint a Kucoint, aminek a hongkongi székhelyét nemrégiben hiába kereste egyik felhasználójuk.

Ráijesztettek a KuCoin felhasználóira

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img