Bitcoin forkok és utánzatok bemutatója IV.

spot_img

Cikksorozatunk negyedik, utolsó felvonásában a kisebb, szinte teljesen ismeretlen Bitcoin forkokat mutatjuk be röviden.

Bitcoin Atom

2018 januárjában indult ez a fork, ami a szokásos sallangokon túl (gyorsabb, olcsóbb, jobb) az atomic swapot szerette volna elterjeszteni, ami egy olyan eljárás, mely során tőzsde nélkül, direkt módon válthatunk egymásra érméket és tokeneket multi sig-es szerződéseken keresztül.

Azóta egyre több decentralizált tőzsde kínálja ugyanezt a lehetőséget egy új coin beiktatása nélkül is, a Bitcoin Atom pedig lassan a feledés homályába veszik. Indulásakor 1600 dollár felett is járt, ém két hét alatt 50 dollárig csúszott, most pedig 30 centért kapható…

BitCore

A BitCore tavaly novemberben indult el, és talán a legmegdöbbentőbb az összes eddigi közül, ugyanis egyáltalán nem találtam semmiféle központi ideát, amit mentségükre felhozhatnának, ha valaki megkérdezné, hogy MINEK létezik. Elolvastam az egész weboldalukat, de ez a kérdés elő sem kerül. A FAQ 19 kérdéssel foglalkozik behatóan, hogy hol szerezhetünk BTX-et, hogy hogy igényelhetünk ingyenesen, hogyha a fork idejében volt BTC-nk, különféle tárcával kapcsolatos kérdések… No de hogy mi szükség van egyáltalán BTX-re, az nem kerül szóba.

A nagy decemberi felfutásban 40 dollárig emelkedett, most 1 dollárért vehetünk a Cryptopián, már ha valami oknál fogva szeretnénk.

Super Bitcoin

Jajj, ezen olyan jót nevettem. Ez a projekt annyira komoly, hogy a saját twitter fiókját arra használja, hogy egy bizonyos Pokemon Go Token-t spameljen azoknak a szerencsétleneknek, akik fel vannak rájuk iratkozva.

https://twitter.com/superbtcorg/status/1034912635547013129

A weboldaluk szerint listázva vannak a Binance-n, Bitfinexen. Egy röpke keresés után nem találtam rá bizonyítékot, hogy valaha is listázva lettek volna.

A napi volumenjük 10 millió dollár, ami egészen meglepő, ellenben az értéke a szokásos sémát követi: decemberi start, 450 dolláros vételi ár, majd fékezés nélküli zuhanás a padlóra. 10 dollárért beszerezhető.

Bitcoin Green

Erről a projektről már korábban több publicisztikát is írtam, így csak nagyon röviden emlékeznék meg róla.

Idén márciusban indultak, két hónapig 3-4 dolláron állt az érték, majd a nyáron volt egy rövid felfutás egészen 11 dollárig, majd ereszkedés 2 dollárra, amin már hónapok óta egyensúlyoz.

Magánvéleményem szerint ez az egyetlen érdekes projekt a copycat-ek között, pusztán azért, mert a POS rendszert népszerűsíti, és ebben a rendszerben én hatalmas jövőt látok. És habár vannak nagyobb POS coinok is már, de a BITG marketingszövege, miszerint ők a Bitcoin környezetbarát alternatívája, szerintem elegendő lesz egy Bitcoin Gold vagy Bitcoin Diamond mértékű népszerűségre, ha egyszer a piac észreveszi őket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img