Mike Novogratz: Megvolt az alja

spot_img

A Kripto Akadémia bejegyzéseiben is rendszeresen megjelenő Mike Novogratz a kriptoszféra egyik ismert, gyakran jóslatokba bocsátkozó dollármilliárdos szereplője. Pályája egy klasszikus Wall Street-i magas rangú bankár karrier: Princeton diploma, Goldman Sachs kötvény kereskedői szárnybontogatás, néhány év ázsiai kiküldetés, majd tíz évvel pályakezdés után regionális igazgatói pozíció. Később befektetési alapokat vezet, 2017-től a Galaxy Digital kriptopénz befektetési bank és Galaxy Investment Partners befektetési társaság vezetője.

A Galaxy Digital 2018 első negyedévében komoly, 134 millió dolláros veszteséget könyvelhetett el főleg a tartott kriptók értékvesztése miatt. Sejtjük, hogy ez a szám mostanra, látva az altcoin armageddont, jóval magasabbra hágott.

Indul a Bloomberg Galaxy Crypto Index

Novogratz jóslatai közül kedvenceink a szerinte az idei év végére várható 40.000$-os BTC árfolyam, a teljes kripto piaci kapitalizációt pedig 20 ezermilliárd dollárosra várja a jövőben. Ez közel 25-ször akkora, mint a tavaly év végi hisztéria során tapasztalt legmagasabb érték.

Most azt mondja, a napokban megvolt a piaci alj:

A kijelentését az általuk életre hívott (fent linkelt) Bloomberg Galaxy Crypto Index aktuális értékére alapozza. Az index a tavaly szeptember eleji csúcs során látott szintre csökkent vissza. Szerinte ez azért nagy szám, mert ezen szint áttörésével indult 2017-ben a nagy hype hullám, mostanra pedig a teljes év végi emelkedést visszakorrigálta a piac. Gondolom egyikünk sem bánná, ha igaza lenne. A valóság hamarosan kiderül.

Több ok miatt is fontos beszélni egy-egy prominens szereplő újabb és újabb jóslatairól:

  • Láthatjuk, hogy hiába ülnek közvetlenül a tűz mellett (vagy inkább benne), ők is csak tapogatóznak
  • Kriptopénz vásárlási döntést nem érdemes egy-egy nagykutya aktuális jóslatára alapozva meghozni, annak stratégián kell alapulnia
  • Ezek az emberek millió dollárokkal ülnek a buliban, mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy világméretűvé tegyék a kriptopénzek adopcióját. Ennek része az is, hogy árfolyam jóslatok mellett igyekeznek megnyugtatni, lelkesíteni a kisbefektetőket
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img