Váratlan: Az oroszok a Huobi-val tárgyalnak

spot_img

Szergej Glazijev – aki Putyin hivatalos tanácsadója 2012 óta -, Pekingbe utazott, de nem politikai kiküldetésre ment, hanem a Huobi CEO-jával és alapítójával, Leon Li-vel ment tárgyalni. Ráadásul mindez nem kiszivárgott információ, hanem teljesen publikus.

Még közös fotó is készült az Orosz Föderáció prominenséről és a kriptotőzsde fejéről. Íme:

…mikor két világ találkozik

A találkozás formálisan a “blokklánc technológia alkalmazási lehetőségeiről” szólt, ugyanakkor ha valakit szigorúan a tech érdekel, az nem pont egy tőzsdéhez megy. Továbbá érdekeseket mondott Szergej:

A Huobi tapasztalata kombinálva az orosz kivitelezéssel, pozitív hatással lehet Oroszország gazdasági növekedésére.

És ha ebből arra következtetnénk, hogy valamiféle tudományos projekttel állnánk szemben, akkor a következő mondata eloszlat minden kételyt:

A digitális pénzügyi eszközök segítik elő a blokklánc technológia fejlődését, a kettő elválaszthatatlanul összetartozik.

A pár nappal ezelőtti találkozó nyomán hatalmas találgatások zajlanak, hogy vajon mi is Putyin személyes tanácsadójának célja, és hova futhat ki ez a szál. Már csak azért is figyelemfelkeltő mindez, mert Oroszország az elmúlt időkben rendkívül barátságtalan gesztusokat tett az ipar felé.

Oroszország: elkoboztak 22 automatát

Bizonyos teóriák szerint azért szeretnék rávenni a Huobit arra, hogy költözzenek Oroszországba, vagy legalábbis nyissanak ott is egy központot, hogy így az oroszok könnyebben, és feltűnés nélkül tudjanak hozzáférni a kriptopiachoz. Más elméletek szerint elő akarják készíteni a terepet olyan kriptovaluták számára, amelyeket jelenleg valószínűleg nem listáznának a nagy tőzsdék. Mint a Petro, a készülő iráni kriptopénz, vagy egy esetleges orosz token…

Irán és Oroszország kriptopénzzel védekezne az USA szankciói ellen

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img