Lemondatja Elon Muskot a SEC

spot_img

Nem száz százalékig kriptós hír, de tekintve, hogy Musk majdnem minden rezdüléséről beszámolunk nektek – és úgy vettük észre, hogy népszerű is az úriember köreinkben – ezért mindenképp megosztjuk veletek ezt a hírt.

A Tesla kriptóval menekülne a csődből?

Aki a mainstream hírforrásokat is követi, nem maradt le arról a történetről, miszerint Musk a Twitter-oldalán augusztus első hetében megírta, hogy ki akarja vezetni a Teslát a tőzsdéről, zárt részvénytársasággá alakítva, és ehhez minden anyagi forrás is a rendelkezésére áll egy befektetői körnek köszönhetően.

Azaz: Mindenkitől szíves örömest fel fogják vásárolni részvényeiket.

Az árfolyam persze raliba kezdett, azonban a SEC, az általunk is jól ismert amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálatot indított, és kiderült, hogy se a felvásárlási tervek nem voltak igazak, se semmiféle rejtélyes befektetői kör nem készült dollár-milliárdokkal arra, hogy a világ összes Tesla papírját kivásárolja. Musk mind a mai napig tagadja, hogy hazudott volna, de a SEC hivatalos jelentése egyértelműen nyilatkozott: meggyőződésük, hogy a tweet megtévesztés volt.

Egy röpke pillanatra a nemzetközi sajtóban még a börtönbüntetés is előkerült, mint legrosszabb forgatókönyv, azonban Musk megállapodást kötött a felháborodott igazgatótanáccsal, és a SEC-el. Eszerint önként le kell mondania a Tesla igazgatótanácsának éléről, és legkevesebb három évig nem is pályázhat újra. Vezérigazgatói státuszát ellenben megőrizheti, azaz a cég operatív vezetését ő folytatja, de a stratégiai döntések fölött nem sok befolyása marad.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img