A szabál’ az szabál’

spot_img

Évek óta folynak a viták arról, hogy a kriptopénzekre milyen törvények vonatkozzanak, milyen megítélés alá essenek. De egy új technológia esetén vajon mennyire elvárható az, hogy egy akár évtizedekkel ezelőtt meghozott szabályozásnak megfeleljen?

Ez bármilyen iparágra igaz lehet, de most nézzük a kriptopénzeket. Az Ethereum 2014-es indulásakor 60 millió tokent bocsájtottak ki, ~18 millió dollárnak megfelelő bitcoinért cserébe. A vásárlók között bizonyára akadtak amerikai állampolgárok is, amivel az Ethereum megszegte a hatályos törvényeket, hiszen besorolása idén júniusig teljesen a szürke zónába esett.

A tőzsdefelügyelet nem köti külön engedélyhez a bitcoin és az ethereum forgalmazását

Nem véletlen, hogy ma szinte minden ICO feltünteti, hogy amerikai állampolgárok számára nem engedélyezi a részvételt, ugyanis nem akarnak összetűzésbe keveredni a hatóságokkal.

Vajon mi lett volna, ha négy évvel ezelőtt a SEC lecsap az Ethereumra? Ma már nagyon nehéz lenne olyan világcéget találnunk, ami valamilyen formában ne fejlesztene erre a platformra. Microsoft, Intel, JPMorgan és még sorolhatnánk. Ez önmagában jelzi milyen forradalmi dologról szól ez az egész. Jobb hely lenne a világ, ha anno betartják a törvényt és az Ethereum ma nem létezne? Vagy elképzelhető, hogy a foggal körömmel való ragaszkodás egy másik korszak jogszabályaihoz, ma már gátolja a technológia fejlődését?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img