Mi bajom lehet, ha meghamisítom a Tőzsdefelügyelet engedélyét? Hát ez!

spot_img

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) az utóbbi időben eléggé rászállt a tokenizált tőkeemelést, vagyis ICO-t végző vállalatokra. Az év elején elkezdett piaci átvilágításának az utóbbi hónapban megvolt az eredménye: rengeteg idézést és adatbekérést kaptak a hatóságtól az ICO-t futtató cégek. A SEC nyomást gyakorol a nem együttműködő vállalatokra, annak érdekében, hogy csak akkreditált befektetőknek adjanak el tokeneket.

Legutóbbi sajtóközleményében a SEC már nevén is nevez egy vállalatot, amit az ICO előtt, egy pre-sale szakaszban kapcsoltak le a megfelelő bírósági döntés értelmében.  Érdekes módon itt nem a begyűjtött tőkével volt a baj, hanem egy egészen együgyű csaláson buktak el: az ítélet szerint amerikai szövetségi törvényekbe ütköző módon, az ICO-ra készülő vállalat a SEC logóját és pecsétjét indokolatlanul használta fel a termékük népszerűsítésére.

A Blockvest vállalat nem csak a SEC engedélyéről hazudott befektetőinek, hanem egy nem létező állami blokklánc hatóságot is kitalált, aminek logóját szintén rányomta a honlapjára. Ezen kívül a National Futures Association nevű ismert könyvelőcég vizsgálatának pozitív eredményével is villogtak – aminek természetesen semmilyen alapja nem volt, amivel többszöri felszólításra sem hagytak fel.

Az ítélet értelmében a Blockvest és alapítója III. Reginald Buddy Ringgold arra kényszerült, hogy berekessze a private sale-t és bizonytalan ideig elhalassza az ICO-t. Ezen kívül bankszámláját és eddig begyűjtött tőkéjét is befagyasztották.

A Blockvest a sajtó előtt egyelőre mindent tagad és Ringgold azzal érvelt, hogy a SEC részéről nem érkezett semmilyen előzetes felszólítás vagy figyelmeztetés. Azt is felhozta, hogy nem történt semmilyen ICO, mivel csak privát ügyfeleknek értékesítettek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img