A Huobi kihasználta, hogy a piac egyelőre nem bocsátott meg a Tethernek

spot_img

A múlt heti balhé óta folyamatosan esik a Tether dominanciája. A korábbi 95% feletti érték mára 86% alá süllyedt.

Mindeközben a Circle és a Paxos által kibocsájtott stabil coinok iránt is egyre nő a kereslet. Winklevossék Gemini Dollárja egyelőre még nem ért el átütő sikert.

A tőzsdék rangsorában negyedik helyet elfoglaló Huobi pedig egy nagyon elmés megoldással állt elő. Ők is bevezetett egy stabil coint, a Huobi USD-t (HUSD), ami egyfajta stabil portfolio token szerepet tölt be. Ez azt jelenti, hogy minden Paxos-ban, TrueUSD-ben, Gemini Dollárban, vagy valós USD-ben befizetett pénz automatikusan Huobi Dollárként fog megjelenni a tőzsde rendszerében. Ezzel egyrészt kereskedni is lehet, de ami a legfontosabb, hogy a fentebb említett opciók közül a HUSD bármilyen dollár helyettesítőre (vagy akár dollárra) is visszaváltható, így ha az egyikkel történne valami, nem kell azon aggódnunk, hogy az adott stabil coinnal együtt pénzünk is elúszik. A Huobi USD garantálja, hogy mindig legyen hová menekíteni a pénzünket.

Számomra nagyon szimpatikus ez a megoldás, remélem hamarosan más tőzsdéken is talákrlkozhatunk vele, bár belegondolva azért vicces, hogy már stabil coin portfoliókról beszélgetünk. Ti a Tether-en kívül használtatok már másik stabil coint?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img