A hét eseményei

spot_img

A hét meghatározó eseményei közé tartozott, hogy a Coinbase Custody letéti szolgáltatás zöld utat kapott a New York-i pénzügyi szolgáltatási minisztériumtól is, valamint a cég bejelentette, hogy a Circle által kezelt dollárhoz kötött stabilcoint, az USDC-t is bevezeti saját felületén.

Kínából is érkezett ezúttal pozitív hír, ahol Sencsen különleges gazdasági övezet bírósága kimondta, hogy a kriptopénzek a jog által védett magántulajdont képeznek. Hogy ennek milyen hatása lesz Kína egészére és az eddigi nagyon szigorú kripto politikára, azt egyelőre korai megmondani.

A hét eddig nem közölt hírei röviden:

  • Az Egyesült Államokban az értékpapír- és tőzsdefelügyelet életre hívta a FinHub-ot, ami a fintech startupoknak nyújt szabályozásokkal kapcsolatos tanácsadást és koordinációt, valamint közvetít a hatóságok és a vállalkozások között.
  • Szintén Amerikában véget ért az ország első kriptós csalással kapcsolatos pere. A szövetségi bíróság kimondta a Staten Island-i Gelfman Blueprint Inc. és az azt vezető Nicholas Gelfman bűnösségét. Gelfman 600.000 dollárt csalt ki befektetőitől, azt ígérve, hogy egy magasfrekvenciás algoritmikus kereskedő szoftver rövid idő alatt visszahozza a befektetők pénzét. Jó Ponzi-sémához méltóan a nyereséget a később érkező befektetők pénzéből fizette vissza Gelfman, miközben egy kamu hekkeléssel próbálta hárítani a felelősséget. A jóvátétellel és bírósági költségekkel együtt 2,5 millió dollárt köteles fizetni a vállalat.
  • Lendületben volt a FATF, vagyis a Pénzügyi Akciócsoport. Annó a G7 által létrehozott nemzetközi szervezet a pénzmosás ill. a terrorizmus nemzetközi finanszírozása elleni küzdelmek gyakori szereplője. Fő feladata, hogy a nemzetközi egyeztetésekkel létrehozott ajánlások betartását felügyelje. A szervezet ígérete szerint 2019 nyarára elkészít egy átfogó ajánlást az ICO-k és a kriptotőzsdék szabályozásával kapcsolatban. Kedvcsináló: a kriptotőzsdéknek licenszeket képzeltek el, a FATF tagországokban pedig az összes ICO-nak meg kell majd felelnie a szabályoknak.
  • A Turing-díjas MIT professzor és kriptográfus szakértő Silvio Micali sikeresen sorakoztatott fel saját ötlete mögé egy kockázati tőke vállalatot. 62 millió dollárt sikerült begyűjtenie tőlük, hogy sikerre vigye az Algorandot, ami egy új Proof of Stake megvalósítással működő blokklánc. Micali kivágta a jutalmazási rendszert a protokollból, a biztonságot és a skálázhatóságot helyezte előtérbe. Az Algorand célja, hogy nagyvállalati ügyfeleknek fejlesszen hatékony blokklánc megoldásokat.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img