Egy cseh bank Bitcoin befektetést kínál

Megosztom

Az első környékbeli bankká vált a cseh Expobank CZ Rt, ami befektetési szolgáltatásába a Bitcoint is bevette. Csehországban így lehetővé vált a befektetési számlával rendelkező ügyfeleknek, hogy Bitcoint vásároljanak és adjanak el.

Az Expobank elérhetőbbé szeretné tenni a hétköznapi ügyfelek számára is a kriptopénzeket. Egy létező, BitcoinBanking nevű platformmal összefogva az érdeklődőknek lehetőségük lesz Bitcoint vásárolni, eladni és tartani. A likviditást a BitcoinBanking működtetője, a IP wBTCb Solutions biztosítja.

A BitcoinBanking egy eddig is létező és szolgáltatásokat kínáló platform, csehországi és nemzetközi piaci fókusszal. Az anyavállalat több ATM-et és váltót is üzemeltet, a BitcoinBanking keretében fiat és Bitcoin számlanyitásra van náluk lehetőség, ami egy tárcamegőrző- és visszaállító szolgáltatással párosul (a privát kulcsaid ellenében), kártyás feltöltésre és személyes konzultációra a befektetés kapcsán. Az Expobank-al partnerségben gyakorlatilag ezeket a szolgáltatásokat terjesztették ki a bank felhasználói körére.

Martin Stránsky, a vállalat vezetője elmondta, hogy a Bitcoin belépési küszöbe ezzel alaposan leesett és végre a nagyközönség számára is elérhetővé válik. Akárcsak az aranyat, a Bitcoint innentől úgy kezelik, mint egy hagyományos befektetési eszközt, ez pedig új lehetőségeket nyit meg és inspirálhat más bankokat arra, hogy vegyék fel portfóliójukba a Bitcoint.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel