Grayscale kriptopénz befektetési alapok: Erős intézményi érdeklődés a medve piac ellenére

spot_img

Kezünkbe akadt a 2013 óta aktív, kriptopénz befektetési termékeket működtető Grayscale Investments idei harmadik negyedéves (Q3) jelentése. Az adatokból több, számunkra érdekes információ is kiderül a piac állapotáról és a nagybefektetők aktivitásáról.

A jelentés egészében a hivatalos oldalra kattintva érhető el.

Lassulás van, de még így is a legerősebb szeptember volt

Az évben szeptember végéig 330 millió dollárnyi tőke áramlott hozzájuk, ezzel portfóliójuk mérete másfél milliárd dollárra nőtt. A negyedévben 81,1 millió dollár, heti átlagban 6,2 millió dollár érkezett, melynek 70%-a intézményi befektetőktől érkezett, a pénz 73%-a pedig a Bitcoin alapba került. A befektetők körében még mindig a BTC a király.

A Grayscale-hez beérkező pénzek harmadik negyedéves eloszlása hetekre bontva.

Az ábrán a színek az egyes befektetési termékeket mutatják. Érdekesség a ZEN (Horizen, korábban ZenCash) elérhetősége, valamint az, hogy a legnagyobb kapitalizációjú kriptók kosarát nyújtó Digital Large Cap termék népszerűségben meg sem közelíti a jó öreg bitcoint.

Befektetői profil típus alapján. Sötéttel a harmadik negyedév, világossal teljes 2018

A számunkra legtöbb értéket nyújtó grafikonon a befektetett pénzek eredete látható. A gyakran “okos pénzként” is emlegetett intézményi befektetők (ezek lehetnek hagyományos befektetési alapok, kereskedelmi bankok, hedge fundok, biztosítótársaságok és nyugdíjalapok) a teljes évben aktívak voltak, azonban az utolsó időszakban már ők adták a kriptopénzekbe fektetett tőke 70%-át.

Az Accredited Individuals olyan nagybefektetőket jelent, akik megfelelő jogosítványokkal és óriási vagyonnal rendelkeznek. Az ő részesedésük több, mint harmadával kevesebb a harmadik negyedévben, mint az éves átlag. Ha valami folytán esetleg nem lennél (még) dollármilliomos, vásárláshoz inkább az amerikai Coinbase vagy magyar Coincash brókereket, illetve kriptóból váltáshoz a Binance tőzsdét ajánljuk.

A jelentésben azt is kifejtik, hogy történetük óta az egyik legnagyobb visszaesés tapasztalható a piacon, amit az idei teljesítmény csúnyán meg is sínylett. Ennek ellenére a negyedévben már megjelentek az első pozitív fecskék, hiszen mind a Bitcoin, mind az XRP alap jól teljesített, remélhetőleg egy piaci fordulat előszeleként:

A kiemelt pozitív hozamok mellett csúnyán mutatnak a -70-72 százalékok

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img