Kezd magához térni a dél-koreai piac

spot_img

2017 decemberében, a CNN számolt be először a Dél-Koreára jellemző Kimchi prémium jelenségről. A kriptopénzek a globálishoz képest sokkal drágábban, akár 50%-os felárral cseréltek gazdát a tavaly év végi vásárlási láz idején.

(A grafikonon pirossal a bitcoin dél-koreai, kékkel a globális árfolyamainak alakulását láthatjátok.)

Az exponenciális növekedés kifulladása, valamint az év elején bevezetett szankciók (a bankok nem teljesítették a kripto tőzsdék számláihoz köthető tranzakciókat) végül egy időre visszavetették a helyiek kereskedési kedvét, az elmúlt hetekben azonban ismét kezdett magára találni a piac.

A legszembetűnőbb a helyi pénznemben, a won-ban folytatott kereskedés élénkülése, mely az elmúlt hetekben ismét a tavaly elért rekord értékeket kezdte megközelíteni. Ennek ellenére az árfolyam végig változatlan maradt, ami a felhalmozás egyik jele lehet.

Ezzel egyébként a koreai Bithumb át is vette a vezető szerepet, a medve piac alatt fénykorát élő BitMEX-től.

Dél-Korea visszatérése fontos szerepet játszhat a Bitcoin Cash jelenlegi szárnyalásában is (+30% a hétvégén), mely keleten sokkal nagyobb népszerűségnek örvend és 15-én éppen következő hard forkjára készül.  Érdekesség, hogy tavaly éppen ebben az időszakban forkolták először a BCH-t, ami akkor néhány nap alatt, több mint 900%-kot emelkedett

Bár tavaly ilyenkor meglehetősen más piaci körülmények uralkodtak, Korea tartogathat még meglepetéseket számunkra. Annál is inkább, mert egy napokban hozott bírói döntés értelmében, a pénzintézetek már nem tagadhatják meg szolgáltatásaikat a kriptotőzsdéktől.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img