A Coinbase listázás az új McAfee tweet

spot_img

Tegnapelőtti bejegyzésünkben hívtuk fel a figyelmet a BAT tokenhez kapcsolódó pozitív fejleményekre. Az árfolyam a bejegyzés megjelenésekor 0,32$-on, sok hónapos csúcson állt. Ez után másfél nap alatt tovább 25%-os emelkedéssel 0.4$ közelébe ért, majd hirtelen zuhanásba kezdett, 4 óra alatt árfolyamának közel 25%-át vesztve el.

A korrekció már maximálisan érett egy hetek óta tartó emelkedési periódus után, azonban jelen esetben egy hír volt a nagy zakó katalizátora: A BAT listázásra került a világelső kriptopénz bróker, az amerikai Coinbase “kiskereskedelmi” felületén is. A “Buy the rumor, Sell the news”, azaz a “Vedd a szóbeszédre, add el a hírre” kereskedői megközelítés ékes példáját láthattuk egy várható – csak a listázás időpontja volt kérdéses – eseményre reagálva.

4 órás BAT árfolyam a Tradingview grafikonján

A John McAfee hasonlat azért vált mostanra helytállóvá, mert a BAT esetében már sokadjára (lásd ZRX, BCH, Ethereum Classic) következik be a fenti forgatókönyv listázás előtti napokban pump (de persze nincsen bennfentes kereskedelem…), majd a bejelentés pillanatában indul a dump, az eladási hullám. McAfee, a híres-hírhedt kriptós személyiség pénzért árulta a kriptopénz projektet ajnározó tweetjeit, melyek darabjáért idén tavasszal már egymillió dollárt is elkért. A tweetjeinek hatására meglódultak az árfolyamok, az elején még egészen brutális mértékben, majd hamarosan össze is szakadtak. Nagyon sokan nagyon jól kerestek ezen, köztük ő maga is.

A Coinbase-en néhány hete elérhetővé vált ZRX a fentiekhez hasonlóan járt, a két szakaszban érkező vásárlói hullám után mostanra a két listázási bejelentés közötti szintre kerültünk vissza. Ez akár jó beszálló pontot is jelenthet, ha látunk potenciált a projektben:

ZRX árfolyam a 4 óráson

A fórumokon és redditen következőként várt Stellaron például erős emelkedés indult a BAT összezuhanásával párhuzamosan. Ha a korábbiakhoz hasonló forgatókönyv játszódik le, akkor a Coinbase Pro listázáskor XLM ugrás, majd konszolidáció következik, mely után tartós emelkedés indul egészen a “kiskereskedelmi” felületre történő bevezetésig, amikor pedig azonnal meredek összeomlás, majd lassú, további korrekció a kiindulási szintekre.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img