Craig Wright tönkretenné a Bitcoin Cash-t, ha nem az ő forkja lenne a domináns

spot_img

Egy héttel a fork előtt tombol a Bitcoin Cash háború. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a hatalmi harc egyik oldalán a jelenlegi fő Bitcoin Cash lánc, az ABC áll, a másikon pedig a magát Satoshinak nevező, Craig S. Wright által támogatott Satoshi’s Vision (SV) csoport. Az SV 128Mb-ra bővítené a blokkméretet, hogy ezzel tegye hatékonyabbá a bányászatot, de az ABC szerint ez centralizációhoz vezetne, mert a nagyobb blokkméretek kezeléséhez erősebb bányászgépek szükségesek, így sokan kiszorulnának a piacról.

Egy tegnapi videóban az ABC egyik arca, Roger Ver tett közzé egy levelet, amiben Craig Wright azzal fenyegette meg, hogyha nem hódol be neki, akkor évekre bedönti a BCH árfolyamát. Nem éppen olyan szavak, amit Satoshitól várnánk. A zavarosnak tűnő írás 1:30-tól látható:

Emellett azzal is megvádolta az ABC vezetőit és fejlesztőit, hogy gyerekpornó terjesztésére alkalmas hálózatot akarnak faragni a Bitcoin Cash-ből.

https://twitter.com/ProfFaustus/status/1060515026145026049

Wright-nak két módja lenne arra, hogy beváltsa az igéretét. Egyrészt, ha valóban ő lenne Satoshi, akkor a fork óta rendelkezésére álló 1 millió BCH-val valóban hosszú időre a mélybe lökhetné annak árfolyamát. A másik mód az őt támogató bányászcsoportok által képviselt számítástechnikai kapacitás, amivel esetleg kisérletet tehetne egy 51%-os támadásra.az ABC ellen. Ez utóbbira az ABC-t támogató kínai bányász óriás Bitmain is felkészült és biztos, ami biztos alapon, 90 000 új bányászgépet helyezett készenlétbe egyik belső-mongóliai telephelyén. A vállalat anyagilag is érintett a Bitcoin Cash hálózat zavartalan működésében, hiszen jelentős mennyiségű BCH-val rendelkeznek.

Roger Ver: Nagyon pozitív, hogy 1 millió BCH-t tart a Bitmain

Az elmúlt napokban 50%-ot emelkedő Bitcoin Cash árfolyama a bizonytalanság hatására megingott és szerdán elért csúcsához képest több mint 10%-ot veszített értékéből. És ha már az ár is szóba került, mindenképpen érdemes megemlíteni a Poloniexet, ahol a kereskedőknek már most is lehetőségük van arra, hogy a november 15-i fork során keletkező tokenek jövőbeli árára spekuláljanak. Ezek értéke a cikk írásakor az alábbiak szerint alakult:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img