Napi összefoglaló (2018.11.25.)

spot_img

Az amerikai Hálaadás ünnepét éves mélyponttal ünnepelte a Bitcoin (~$3600) és valóra vált a Bitmex igazgatójának jóslata is: az Ethereum kétszámjegyű shitcoinná vált (ennek előzményeiről itt olvashattok.)

Az elmúlt 24 óra legnagyobb nyertese a Gold Bits Coin(+229.41%), vesztese pedig az eosBLACK(-62.07%) volt, most pedig lássuk a hétvége érdekesebb történéseit.

Negatív rekord. Múlt heti cikkünk, melyben hírt adtunk a Binance készülő ügyfélazonosító eljárásról, messze az eddigi legtöbb negatív szavazatot kapott írásunkká vált.

A kommentek között merült fel az a gondolat, hogy bár a tőzsde eddig a decentralizáltságot és saját a függetlenségét hangoztatta, ezzel a döntésével “lefeküdt” a szabályozó hatóságoknak. Ehhez kapcsolódik az a hír, hogy az Egyesült Államok által bevezetett Irán ellenes szankciók életbelépésével, a Binance is arra kérte fel perzsa ügyfeleit, hogy utalják ki értékeiket a tőzsdéről “amilyen gyorsan csak lehetséges”. Nemrégiben a BitMex és a Bittrex is hasonló intézkedéseket hozott.

Konferencia. Irán mellett, az Ördög másik tengelyeként emlegetett Észak-Korea kriptopénz konferenciát szervez.

A hétnaposra tervezett rendezvényből valójában csak két nap fog a blokkláncról szólni. A program szerint a többi napon a vendégek látogatást tehetnek egy háborús múzeumban és a demilitarizált övezetben, megtekinthetik a Kim Il Sung teret és a Nagy Népi Tanulmányi Palotát (ami egyébként egy könyvtár), valamint bowlingozhatnak, shoppingolhatnak és korcsolyázhatnak is, ha úgy tartja kedvük (kivéve ha Dél-Koreából, Japánból vagy Izraelből valók, esetleg újságírók, mert aki ezen kategóriák valamelyikébe tartozik, az nem léphet be az ország területére.)

Nem éppen az a program, amivel egy átlagos blokklánc konferencia felhozatalában találkozhatunk, de ha valaki kedvet kapott volna, 3300 euróért akár már most azonnal regisztrálhatja magát a rendezvény hivatalos weboldalán.

Szatosi víziója. A Bitcoin Cash SV csapatának ígérete szerint jönnek az 1 Terrabájtos blokkok és a hétmillió tranzakció per másodperc sebességű utalások. A Terranode néven futó projektről valószínűleg a Coingeek eheti konferenciáján tudhatunk meg többet, de Craig Wright blogposztja szerint 2 éven belül el fogják érni a kítűzött céljaikat.

Tőzsde. A Silvergate Capital, a Silvergate Bank anyacége tőzsdére készül. Hogy kik is ők és miért fontos ez? Mert ebben a bankban tartják letétben közel 500 amerikai digitális pénzekkel foglalkozó ügyfél, például a Gemini és a Kraken tőzsdék, valamint a Paxos stabil coin által letétbe helyezett pénzeket. Az 50 millió dollár értékben kibocsájtott részvények iránti kereslet iránymutatásul szolgálhat, a hagyományos pénzpiaci befektetők kripto szektorba fektetett bizalmának mértékét illetően.

Nézőpont kérdése. A ShapeShift kriptopénz váltójának igazgatója, Erik Vorhees szerint a mostani összeomlás a “medvék eufória fázisa”, utalva ezzel az ismert piaci körforgást bemutató ábrára. A kriptós fórumok kommentjei alapján nem könnyű eldönteni, hogy a többség örül-e ennek vagy sem. Míg vannak akik az újabb csúcsokról, mások a talán soha nem visszatérő ,még kedvezőbb vásárlási lehetőségekről álmodoznak.

Kapj el ha tudsz! Bár mindenki igyekszik elkapni az alját és a lehető legalacsonyabb áron vásárolni, vigyázzatok! Nehogy ti is így járjatok a Bitcoin következő bull runja során:

Fifty-fifty. Végül pedig ne feledjétek: A Black Friday akció keretében ma utoljára még féláron, 15 999 Ft-ért  juthattok hozzá a Ledger Nano S-hez.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img