Dollártöredékért kelt el egy műalkotás a Lightning Network segítségével

Megosztom

Lightning Network segítségével kelt el a világ egyik legkisebb, legolcsóbb, de pénzért értékesített műalkotása: A 3,55 x 4,44 centiméteres fekete hattyú, amelyet egy dollár bankjegy darabjaiból állított össze a művész, az ellentmondásos második rétegű fizetési megoldás, a Lightning Network (LN) népszerűsítésére született.

Az aukció rendhagyó módon zajlott, a legkevesebbett ajánló vihette el a művet. A leütési ár 0,000000037 dollár lett, amit meg sem kísérlünk forintban kiszámolni. Azzal mindannyian egyetérthetünk, hogy ha a LN a felhasználói szakaszba ér, rengeteg kriptopénz fogja elveszteni létjogosultságát. A gyors és olcsó tranzakciókat kínáló kriptóknak nincs tovább értelme, ha a bitcoin ugyanezt tudja, de mérhetetlenül biztonságosabban.

A Lightning Network (villám hálózat) egy olyan nyílt forráskódú protokoll, ami bármilyen blokkláncra ráhúzható egyfajta másodlagos rétegként. Alkalmazása lehetővé teszi a villámgyors, szinte azonnali tranzakciók lebonyolítását. Fő értékajánlatát az instant mikrotranzakciók jelentik, melyek segítségével akár okoseszközök közötti küldésre is alkalmas, a felhasználói élmény javulásával pedig a hőn áhított adopciós mérföldkő, a bitcoinos kávévásárlás is megtörténhet. Az egyszerű és azonnali mikrotranzakciók átalakíthatják a világot, egy korábbi cikkben egy képzeletbeli szituációt említettek: Dobhatunk például a dugóban minket maga elé engedő autósnak pár forintocskát, pozitív megerősítésként.

A Lightning Network élő bemutatója

Ha a pozitív adopciós és piaci hírek miatt vásárláson gondolkodsz, érdemes elolvasnod korábbi bejegyzésünket az átlagolós vásárlással kapcsolatban.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel