Hét nap alatt három fork az Ethereum blokkláncán

spot_img

Az Ethereum közössége izgatottan várja a 7080000. blokknál aktiválódó, Constantinople névre keresztelt frissítést. Az eredetileg már novemberre ígért, de várhatóan január 16-án érkező csomagon már 2017 óta dolgoznak a fejlesztők, akik még egy utolsó tesztet is végrehajtanak majd az élesbe állás előtt. Erre ma délután, magyar idő szerint délután 2 órakor fog sor kerülni.

Azoknak, akik Ethereummal rendelkeznek, az éles forkkal kapcsolatban gyakorlatilag semmilyen teendőjük sem lesz. A közösség teljes egészében az új láncra költözik és a Bitcoin Cash nemrégiben történt szétválásával ellentétben új token (“ingyen pénz”) a gyakorlatban most nem fog létrejönni. Ha valaki kisebb tőzsdéken tartana Ethereumot, annak érdemes biztosra menni és utána járni, hogy az adott oldal biztosan támogatja-e a frissítést, de a nagyobb szolgáltatók közül a Binance már bejelentette közreműködését és ehhez várhatóan hamarosan a Coinbase is csatlakozni fog. Tárcában tárolt Ethereum esetén, a forkot követően automatikusan kerülnek majd jóváírásra az új lánc tokenjei és bbben az esetben tényleg semmilyen dolga sem lesz a HODLereknek.

A frissítés technikai részleteiről _ap blogbejegyzéséből többet is megtudhattok:

Ethereum Constantinople – a motorháztető alatt

A következő napokban a Constantinople mellett két másik forkra is sor fog kerülni. Az Ethereum Classic Vision január 11-én, az Ethereum Nowa január 12-én indítja el saját blokkláncát. Mind a két projekt erősen scam gyanús, ezért várhatóan egyetlen jelentősebb tőzsde sem fogja támogatni őket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img