Cameron és Tyler Winklevoss AMA: a legizgalmasabb kérdések és válaszok

spot_img

A tegnapi nagyszabású reklámakcióval egy időben Cameron és Tyler Winklevoss, a Gemini kriptotőzsde alapítói a Redditen tartottak egy AMA-t, vagyis egy „kérdezz tőlünk bármit” eseményt.

A 2008-as pekingi olimpián is feltűnt evezős ikrek Mark Zuckerberg és a Facebook-kal kapcsolatos ötletlopási per kapcsán lettek világhírűek. A kártérítési eljárásban nekik ítélt 65 millió dollárt kockázati tőke vállalkozásuk beindításába és Bitcoinba fektették. A Gemini tőzsde alapítása óta a kriptoszféra prominens alakjainak tartják számon őket, állítólag a teljes Bitcoin mennyiség 1%-át ők birtokolják.

Az élcelődő „Örültök, hogy Zuck mostanában kapja a savat?” kommentek és a Gemini magas jutalékának okait feltárni vágyó kérdésekből kaptak eleget az ikrek, mi csak most a lényeges válaszokat szeretnénk kiemelni:

A hagyományos értékpapírok tokenizálásáról Tyler elmondta, hogy nagyon tetszik neki a dolog, 2019-ben már biztosan látni fogunk néhány érdekes crypto-native értékpapír kibocsátást és a trend csak folytatódni fog.

A Bitcoin mindig az elsőszámú kripto lesz? Cameron szerint erre minden esélye megvan, mert nagyon nehéz legyőzni a „hálózat effektust”. A befolyó pénz és értéktárolás miatt a Bitcoin valószínűleg megmarad hosszútávon is elsőnek.

Egy felhasználó az ikrek régi jóslatát kérte számon: még 2014-ben 40.000 dolláros árat jósoltak a Bitcoinnak. A kérdésre, hogy tartják-e még az előrejelzést, Tyler igennel felelt: szerinte az alapok és az előnyök nem változtak meg. A Bitcoin tulajdonképpen jobb arany, mint maga az arany. Ha igazunk lesz – mondta, a Bitcoin meghaladja majd az arany 7 trillió dolláros kapitalizációját.

Arról is érdeklődött valaki, hogy a testvérek szerint az intézményes vagy a lakossági befektetők csinálnak nagyobb forgalmat a kriptopiacon? „Mindkettő kiveszi belőle a részét” – válaszolta Cameron.

A kripto-fiat és a kripto-kripto tőzsdék hosszútávú jövőjével kapcsolatos kérdésre Cameron azt válaszolta, hogy a fiat kapuk kulcsfontosságúak a kripto számára, ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy a jövőben minden kripto formában legyen jelen (a fiatot is beleértve), hasonlóan a Gemini dollárhoz.

A régóta húzódó kripto ETF kérelemmel kapcsolatos terveikről érkezett kérdésre Cameron válaszolt: a SEC aggályaira és elutásaira egyenként megoldást találnak majd: az átláthatóság növeléséért a NASDAQ Market Surveillance technológiát vezetik be a tőzsdén, de egy saját piacvizsgáló csapatot is felállítottak, hogy a manipulálásokat kiszűrjék. Az iparban bevett szigorú szabályokat a Geminiben is betartatják. Ezen kívül segítkeznek a Virtual Commodities Association felállításában, ami egy önszabályzó, érdekképviseleti szerv lesz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img