A Reddit bitcoint és ethereumot tart az IPO bejelentés szerint

spot_img

A sokszínű közösségvezérelt tartalmairól ismert népszerű médiaplatform, a Reddit, tőzsdei bevezetés előtt áll az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletéhez február 22-én benyújtott űrlap szerint. A bejelentésben azt is közölte, hogy felesleges készpénz tartalékát bitcoinba és ethereumba fektette. 

A Reddit, bejelentése szerint 2023. december 31-én elenyésző mennyiségű bitcoint és az ethereumot birtokolt, pontos összegeket nem közölt. “Kriptovalutáink nettó könyvelés szerinti értéke, amely elsősorban bitcoinból és etherből áll, lényegtelen volt a bemutatott időszakban.

A Reddit azt is közölte, hogy a tavalyi évben tovább kísérleteztek a blokklánc technológiával. Erre a célra külön ethereumot és maticot is vásároltak (szintén elenyésző mennyiségben) “bizonyos virtuális javak értékesítésének fizetési módjaként“. Ez annyit jelenthet, hogy a jövőben valószínűleg találkozhatunk a Redditen Ethereum és Polygon fizetési szolgáltatással.

Részlet a tőzsdefelügyelet felé benyújtott űrlapból (forrás)

A SEC felé történő bejelentésben azt is részletezik, hogy csatlakoznak a kriptovaluták és a blokklánc technológia elterjedésének és elfogadásának népszerűsítéséhez, ugyanakkor azt is hangsúlyozzák, hogy még mindig nagy a bizonytalanság az elfogadás terén a fogyasztók és a vállalkozások részéről.

Ennek ellenére nem áll szándékában abbahagyni a bitcoinba és ethereumba történő befektetéseket. (Időközben az is kiderült, 2023-ban a Reddit társalapítója, Alexis Ohanian 2014-ben 50 000 ETH-t vásárolt, aminek az értéke az idők során igencsak megnőtt.) 

Az IPO szerint a cég a New York-i Értéktőzsdén (NYSE) kíván megjelenni RDDT ticker alatt, amire várhatóan márciusban fog sor kerülni. A Reddit 2021-es finanszírozási fordulója után 10 milliárd dollárra becsülték a vállalat értékét, de a Bloomberg január 28-i jelentése szerint most már csak a felét érheti.

Kapcsolódó cikk:

A tőzsdefelügyelethez benyújtott S-1 regisztrációs űrlap alapján, – amelyet a tőzsdére lépést megelőzően nyújtanak be a cégek – a Reddit 2023-ban 90,8 millió dollár nettó veszteséget könyvelt el, bár bevétele bő 20%-kal, 804 millió dollárra nőtt az előző évhez képest. 

A Reddit egyébként még tavaly, november 8-án szüntette meg a 3 évvel ezelőtt bevezetett Crypto Community Points rendszerét. A pontrendszer lényege az volt, hogy kriptovalutával jutalmazta a közösségi oldal aktív és népszerű bejegyzéseket posztoló felhasználóit. A Reddit a törvényi szabályozás bizonytalanságaival, illetve a túl erőforrásigényes fejlesztéssel indokolta a program lezárását.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Megszűnik a Reddit kripto alapú hűségprogramja

/reddig, sec, cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img