58 nappal a felezés előtt 58 000 dollárig ugrott a bitcoin árfolyama

spot_img

A bitcoin árfolyama a hétfői 50 900 dolláros mélypontról kedd hajnalra közel 58 000 dollárig növekedett a Binance határidős felületén. A vezető kriptovaluta értéke az év eleje óta ezzel 33%-ot emelkedett.

Bár tegnap még sok kereskedő arra számított, hogy az 53 500 dolláros régió jelentheti a helyi csúcsot, a BTC az esti órákban rövid oldalazás után keresztültört ezen a sávon.

A rallyt az elmúlt hetekhez hasonlóan ezúttal is az intézményes befektetők vásárlásai támogatták. A januárban induló Bitcoin ETF-ek tegnap rekord forgalmat bonyolítva átlépték a 6 milliárd dolláros netto vásárlási küszöböt, vagyis a Grayscale alap folyamatos eladásai ellenére továbbra is csökkentik a szabad piacon elérhető bitcoin mennyiséget.

Szürkével a Grayscale eladásai, más színekkel a többi ETF vásárlásai

A Bitcoin ETF-ek indulása a történelem eddigi legsikeresebb ETF rajtja. A Bloomberg ETF szakértői szerint az, hogy több hét elteltével sem csökken az érdeklődés egy ilyen termék iránt, rendkívül ritkának számít és a bitcoin esetében egy üzenet is lehet a nagy vetélytársnak számító arany számára.

Rekord forgalommal zárult a bitcoin ETF-ek tegnapi kereskedése. A nagy forgalom nagy likviditást jelent, ami újabb nagyhalakat csábíthat erre a piacra.

A szakértők szerint a Bitcoin ETF-ek összértéke 2 éven belül megelőzheti az arany ETF-ekben lévő megtakarítások összértékét. Ezek közül többet egyébként szintén a legnagyobb Bitcoin ETF-et magáénak tudó Blackrock/iShares felügyel.

Az arany ETF-ekben lévő tőke összértéke jelenleg 90 milliárd dollár körül alakul, így a bitcoinnak a jelenlegi 6 milliárdról még hosszú utat kell megtennie, hogy odáig növekedjen.

Ugyanakkor az arany árfolyamának gyenge teljesítménye miatt némi kiáramlás is megfigyelhető az arany ETF-ekből, így ha ez továbbra is fennmarad, vagy fokozódik, az egyik oldalról növekvő, a másikról pedig csökkenő befektetési termékek akár hamarabb is találkozhatnak és helyet cserélhetnek.

Az arany ETF-ekből az év eleje óta 2.3 milliárd dollárnyi befektetés távozott.

A bitcoin árfolyamának emelkedéséből a teljes kripto piac profitálni tudott. Az ágazat az FTX összeomlásának idején érte el a ciklus mélypontjának számító 800 millárd dolláros piaci kapitalizációt, amit azóta 2100 milliárd dollárra növekedett. Ebből 1100 milliárdot a bitcoin, 385 milliárdot pedig a második legnagyobb kriptovaluta, az ethereum tudhat magáénak.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

A legnagyobb Binance játék csak magyar felhasználóknak: kereskedj és oszd meg a kriptós történeted a nyereményekért

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img