Működési engedélyeket kapott a Gemini

spot_img

A Winklevoss testvérek által vezetett kriptopénzváltó a Gemini, tovább terjeszkedik Európában, ugyanis újabb szabályozói engedélyeket szerzett be Olaszországban és Görögországban egyaránt. 

A Gemini virtuális valuta-üzemeltetőként regisztráltatta magát az olasz fizetési szolgáltatásokat felügyelő szervnél, az Organismo Agenti E Mediatori-nál (OAM). A kriptotőzsde a görögországi Görög Tőkepiaci Bizottságnál (HCMC) is megkapta a regisztrációs engedélyt, mint letéti tárca és virtuális valuta tőzsdei szolgáltató.

A hivatalos adatok szerint az OAM regisztrációját november 3-án adták ki, míg a HCMC november 7-én adta meg a Gemini számára az engedélyt. A regisztrációk értelmében a Gemini megfelel az olasz és a görög pénzmosás és terrorizmusfinanszírozás elleni szabályozásoknak is.

2022 novemberétől a Gemini több mint 65 országban működik, köztük olyan európai joghatóságokban, mint Horvátország, Ciprus, Csehország, Dánia, Magyarország, Írország, Lettország, Liechtenstein, Portugália, Románia, Szlovénia és Svédország.

Két hete még arról számoltunk be a tőzsde kapcsán, hogy a Gemini letétkezelő ága felfüggesztette a kiutalásokat a Genesis-sel történtek miatt. A kifizetések leállítása után a kriptotőzsdéről jelentős mennyiségű tőkét vontak ki a felhasználók. A Nansen blokklánc elemző adatai szerint, a Gemini-ről 563 millió dollár vándorolt ki a bejelentést követő 24 órában, amit mindössze 78 millió dolláros beáramlás ellensúlyozott.

Hol tárolod a kriptovalutáidat?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

A Gemini szóvivője a CoinDesknek elmondta, hogy a tőzsde nem érzékelte ezt a kiutalási pánikot “jelentős kiáramlásnak” és “sokszor látott már ekkora be- és kiáramlást a piaci viszonyoktól függően”. Korábban a cég egy tweetben közölte, hogy az ügyfelek által elhelyezett összes eszköz bármikor kivehető. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Jelentős tőkekiáramlás történt a Gemini kriptotőzsdéről

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img