A böngészőben bányászható kriptopénz: Nimiq (NIM) bemutató

spot_img

A Nimiq (NIM) egy nyílt forráskódú, p2p tranzakciókra specializálódott kriptopénz aminek célja, hogy minél több emberrel ismertesse meg a blokklánc technológiában rejlő lehetőségeket. Ehhez fejlesztői egy olyan rendszert hoztak létre, ami bármiféle program telepítése és szinkronizálása nélkül, akár egy webböngészőből is lehetővé teszi a tranzakciók küldését, fogadását és magát a bányászatot is.

A Nimiq oldalára látogatva, a SAFE ikonra kattintva hozhatjuk létre saját fiókunkat, a wallet cím és seed jelszó felírása után pedig akár azonnal neki is foghatunk a bányászatnak. A NIM egyike azon kevés kriptopénzeknek, amiket kizárólag CPU-val lehet bányászni. A tapasztaltabbak a letölthető bányász klienssel saját nodeot is indíthatnak, amivel extra blokk jutalmakra tehetnek szert. A Genezis Blokk létrejöttével 2.5 milliárd NIM-et hoztak létre, azóta pedig még 1.6 milliárd került kibányászásra. A coinok maximális száma 21 milliárd lesz.

A projektet 2017 nyarán, egy 10 millió dolláros ICO keretében hozták létre. Az eredetileg NET névre hallgató ERC20 tokeneket 2018 áprilisában kezdték meg saját, önálló blokkláncukra költöztetni, aminek folyamata most decemberben ért véget. A csapat 18 főből áll. A eddig viszonylag csendben folyó fejlesztési munkálatokra nemrégiben a két alapító közötti heves vita hívta fel a figyelmet. Egyikőjük 6 hónapnyi inaktivitás után vonta kétségbe, hogy jó irányba mennek-e a NIM dolgai. Állításait a mostani vezető egy blogbejegyzésben igyekezett cáfolni

Az adok-kapok hatással volt az árfolyamokra is, de a NIM jelenlegi kezdetleges állapotában ez talán nem is annyira fontos tényező. A coin Youtube csatornáján heti-kétheti rendszerességgel tájékoztatnak a fejlesztés állapotáról, amit igazi ritkaság a kriptós projektek között.

A coin jelenlegi legnagyobb tőzsdéje a HitBTC, de hamarosan elkészülhet a Changelly integráció is. Tárolásukra a saját webes tárca mellett a Ledger is lehetőséget biztosít. A Nimiq egyelőre nem rendelkezik jelentős követő táborral, de a belépés alacsony technikai feltételei miatt meglehet az esélye a további növekedésre. Az egyszeri felhasználók számára bizonyos szempontból akár még vonzóbb is lehet, mint a Bitcoin vagy az Ethereum. Egy böngészőablak megnyitásával mindenestre nem kell túl sok mindent kockára tenniük.

Roadmap és blog, Twitter, Discord, Telegram

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img