A Telegram-féle TON nyilvános bemutatása jöhet a davosi Világgazdasági Fórumon

spot_img

A héten tartják Davosban az évente megrendezésre kerülő Világgazdasági Fórumot. A rendezvényen a világ vezető gazdasági és politikai szereplői gyűlnek össze, hogy egy adott tematika mentén vitassák meg a világ kihívásait, és azok megoldási lehetőségeit. Az idei téma a “globalizáció és a hatékony nemzetközi együttműködés a negyedik ipari forradalom korában” lesznek. Ahogy az megszokott, tavaly olyan nagyágyúk is részt vettek a Fórumon, mint Angela Merkel, Donald Trump, Theresa May, Elon Musk, Bill Gates, Mark Zuckerberg, valamint a Google és Apple vezetői.

Tavaly a brit miniszterelnök beszédében például a Telegramot is ekézte, mikor kijelentette, hogy a tech cégeknek nagyobb körültekintéssel kell eljárniuk a terrorgyanús, vagy csak simán törvénytelen dologban mesterkedők szűrésére. A Telegram értékajánlata például pont a valóban privát kommunikáció biztosítása, melyet többszázmillió felhasználójuk nagyon is szívén visel.

Iparági hírek szerint idén Pavel Durov, a Telegram alapítója nagy valószínűséggel a fórumon leplezi le a TON blokkláncot és a Gram kriptopénzt a nagyközönség előtt. Legutóbbi helyzetjelentésünk idején, az akkor megjelent tájékoztató alapján, a fejlesztés szeptember eleji állapotát 70%-osra értékelték (TON Virtuális Gép és dokumentáció: 95%, TON hálózat protokolljai: 80-100%, TON blokklánc blokk generálás és validáció: A közel teljes dokumentáción kívül 10-50%-os készültség). A zárt tesztelés a korábban bejelentett ütemterv szerint idén év elején elindult, az éles üzem az év második felére várható. A Telegram rendelkezik akkora aktív felhasználói bázissal, hogy legyen elég használója a “belsős” pénznek a piaci szelek kedvezőbbre fordulásáig, ezért nem számítunk rá, hogy a Gram token egyhamar listázásra kerülne a nyilvános tőzsdéken. A privát tőkebevonás során gyűjtött 1,7 milliárd dolláros kapitalizációval a Telegram kriptopénze egyébként a 9. helyre, a Tron fölé kerülne.

Nagyon érdekes lesz látni 2019 második felében, hogy a Whatsapp és a Telegram házi kriptói milyen fogadtatásra lelnek a saját felhasználóik és a kriptós közösség körében.

Te használnád a Whatsapp vagy Telegram appon belül a pénzküldési funkcióját?

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img