Bank of England tanácsadó: Alapvető teszteken buktak el a kriptopénzek

spot_img

Huw van Steenis, a Bank of England elnökének vezető tanácsadója a Bloombergnek nyilatkozott pénzügyi stabilitásról, válságokról és a saját feladatairól.

Az úr a BoE, az Egyesült Királyság jegybankjának “pénzügyek jövőjével” foglalkozó kutatócsoportját vezeti, munkájuk során a fintech (pénzügyi szolgáltató) startupok és banki fejlesztések mellett a kriptopénzeket is vizsgálják. A munkacsoport feladata, hogy 5-10 évre előre lássák a trendeket. A lenti videóban 1:10 környékén kerül elő a kriptók témája, melyről erős véleménnyel rendelkezik a pénzügyi szakember:

“[Pénzügyi stabilitás szempontjából] Nem tartok a kriptopénzektől, hiszen elbuknak a pénzügyi szolgáltatások alapvető tesztjein: Nem jó csere egységek, nem tartják meg az értéküket és lassúak.” A hiperinfláció sújtotta Venezuela Dash felhasználói azért valószínűleg mást mondanának.

A hagyományos fintech cégek (Revolut és tsai) ezzel szemben azért egyre népszerűbbek, mert a felhasználói élmény és elégedettség a mindenük. A költői kérdést is felteszi, hogy a vajon tudnak-e időben innoválni és digitalizálódni a bankok, mielőtt átpártolnak az ügyfelek.  

Pénzügyi innovációval foglalkozó szakemberről van szó, ezért természetesen tisztában van a bitcoin és a kriptopénzek valódi értékajánlatával: a közvetítők kizárásával, az alacsony vagy nem létező költségekkel, és a bizalom nélküli, globális működéssel. Még ha a piac épp gyengélkedik is, a kriptopénzek fejlődésével kapcsolatos iparági fejlmények, az újonnan belépő szereplők és a piac ciklikussága miatt hamarosan jobban fog tartani tőlük, mint most. Fontos azonban, hogy nagy összegű vásárlás helyett még akkor is csak az elosztott, átlagoló pozícióépítés javasolt, ha más véleményen vagy a kriptókról, mint a fent idézett szakember.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img